Díky přetlaku a tím pádem vyšší teplotě se uvaří mnohem dřív.
4Kdo udělil odpovědi palec? marci1, Jiří Bohumil, aliendrone, Justin1
před 981 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jak píše Kepler, teplota při vyšším tlaku v tlakovém hrnci, je o cca
10–20 st.C vyšší (podle nastavení ventilu, nebo teplotního spínače
u automatických) a tím je vaření nepoměrně rychlejší a tím
i úspornější, co se týká energie.
A neodpustím si menší recenzi, 🙂
Pokud uvažujete nad vařením v tlakovém hrnci, doporučuji elektrický
automatický tlakový hrnec. Má oproti „klasice“ velkou výhodu v tom, že
tlak není „řízen“ odpouštěním páry přes tlakovou zátku, ale
vypínáním ohřevu. Takže nedochází k žádnému úniku páry a není
nutno vaření nijak hlídat a nastavovat. Takže po nastavení doby potřebné
pro vaření konkrétního produktu (existují tabulky) a po jeho zapnutí,
není nutno nic hlídat a produkt se uvaří a hrnec se vypne a přepne do
režimu „přihřívání“ kdy vydrží i další hodiny při cca 70 st.C.
A vlastní spuštění vaření se dá i po půlhodinách odložit.
Má poměrně malý příkon oproti běžným el.plotýnkám (900–1000W).
A má mnohem víc bezpečnostních prvků než klasický papiňák.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |