Avatar uživatele
Kikina88

Proč je celozrnná mouka dražší než ta obyčejná pšeničná?

Třeba hladká mouka se musí mlít dlouho, aby byla jemná, musí se odstranit obal což zvyšuje náklady na výrobu → celozrnná mouka by měla být levnější, ale není tomu tak…

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Fyzik, Agneta před 3721 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
www

Protože cenu tvoří prodejci, nikoliv výrobci.
Viz příslušné video ve zdroji:

Zdroj: https://www.stre­am.cz/porady/ji­dlo-s-r-o

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
beer

Ano, je to z důvodu navyšování ceny prodejci
Odkaz uživatele www mně nechodí, ale po úpravě jsem to našel v sekci Pečivo https://www.stre­am.cz/porady/ji­dlo-s-r-o-
.
Doplňuji:
Tady je přímo to video, snad se načte… https://www.stre­am.cz/jidlo-s-r-o/10002628-pecivo-4-legenda-o-celozrnnosti

Upravil/a: beer

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www Nahlásit


Avatar uživatele
Emefej

Marketing působí a prodejci toho využívají. Nic jiného v tom nehledej.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Agneta

Super otázka !!!

A to je nejlépe poznat u rýže ! Právě ta loupaná, co je náročná na zpracování, je superlevná…a ta celozrnná, neloupaná, tedy nezpracovaná – je třikrát dražší :DDD

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek