Konkrétně třeba poctivý domácí kuřecí nebo hovězí vývar, nebo brokolice a květák. Normálně moc nesolím, ale u těchto jídel potřebuji třeba čajovou lžičku soli na porci, aby mi to připadalo trochu slané…
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, briketka10, anonym, KatkatkaW před 4217 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Sice se říká, že sůl je nad zlato, ale musí se užívat v přiměřeném množství a projít správnou kuchyňskou úpravou.
Potřeba soli se může u různých lidí výrazně lišit. Záleží na konstituci, způsobu života i myšlení, na celkové skladbě jídelníčku, množství fyzické aktivity, na klimatických poměrech a počasí. Chuť na slané nám není vrozená. Je to naučený zlozvyk, který podporujeme konzumací slaných jídel. Chuť soli často přehluší přirozenou chuť jídel.
Zkuste proto používat více přirozeného koření. Udělejte pokus: omezte na tři týdny konzumaci soli a možná zjistíte, že vám nakonec vyhovuje přirozená slanost potravin. Tak to dělám já. Solím minimálně, zvykla jsem si.
Nemluvím o tom, co způsobuje nadměrné solení. .
Přečtěte si rady odborníka: Jak si odvyknout na hodně slané pokrmy.
http://www.zdravavyzivahronov.com/vse-o-nakupu/informace-zajimavosti/jak-zdrave-pouzivat-sul
2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?vagra, briketka10 Nahlásit |
Třeba to není o „dosolitelnosti“ potravin, ale o Tvých chutích. Buď
na to dosolování opatrná a spíše si zkus navyknout na planější chutě.
Sůl je zrádná.
Brokolici skoro vůbec nesolím a chutná mi i tak. Květák solím
mírně.
Nejde si samozřejmě na změnu chuti zvyknout ze dne na den, ale rozhodně
s tím něco zkus udělat. Soli postupně ubírej. Její větší množství
škodí ledvinám a má neblahý vliv na krevní tlak. „Zadělat“ si na
zdravotní problémy může i mladý člověk. Neprojeví se to hned, ale o to
je potom větší problém dát se do pořádku.
0 Nominace Nahlásit |
To, protože polévky nemají býti hodně slané. Místo soli používám takovou tu tmavou břečku od magi, krásně to dochutí.
0 Nominace Nahlásit |
Ad huxa. Tekuté polévkové koření Maggi obsahuje: pitnou vodu, jedlou sůl, chuťové látky (glutamát sodný, sodné soli 5´-ribonukleotidů), kvasný ocet, glukózu, kvasničný extrakt, aroma.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |