Brokolice je bohatá na vitamín C, vitamín E, vitamín B1, kyselinu listovou a vitamin B2, z minerálních látek obsahuje především draslík, vápník, fosfor a síru.
Tento druh kapusty je tedy bohatým zdrojem vitamínů, minerálních látek a jiných tělu prospěšných látek.
Jaký je váš vztah k tomuto druhu zeleniny?
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? annas, redy, gagaga, Kepler před 2786 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
mám neutrální vztah k brokolici
Sním to pouze z přesvědčení, ale vůbec si nepochutnám. Květák je mnohem chutnější.
0 Nominace Nahlásit |
brokolice mi chutná
Brokolici mám moc ráda, chutná mně víc než květák – stále cítím jeho pach.
Kupuji ji víc v době sezony. Výborná je zapečená s kuřecím masem.
Upravil/a: annas
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?redy Nahlásit |
brokolice mi chutná
… když se přepasíruje přes králíka, nemám námitek …
0 Nominace Nahlásit |
brokolice mi chutná
Protože jsem kuchař – experimentátor (když už nemůžu dělat chemii) tak zrovna mám v lednici kastrol se špekolicí (špenát + brokolice) na způsob špenátu. Juž dříve jsem víckrát připravil špepustu (špenát + kapusta). Obojí výtečné! Obojí můj vynález.
Upravil/a: Kepler
0 Nominace Nahlásit |
brokolice mi chutná
Brokolice mi chutná vařená, dušená, zapečená se sýrem, …
0 Nominace Nahlásit |
brokolice mi chutná
Nejlépe do salátů s další zeleninou.
Upravil/a: Stingo
0 Nominace Nahlásit |
brokolice mi chutná
Například přidávám do šunkofleků, do zeleninových polévek, dělám pomazánku(pomazánkové máslo, trocha ,uvařenou brokolici na hrubo rozmixovat,přidat česnek a trochu chilli nemá chybu).
Upravil/a: jepik
0 Nominace Nahlásit |
brokolice mi chutná
Moje máma jí kupovala odjakživa. Ještě před několika lety mi byla celkem ukradená, ale v poslední době jsem si jí celkem oblíbila.
Upravil/a: Pejevek
0 Nominace Nahlásit |
mám neutrální vztah k brokolici
Brokolici si rád dám ale nemusí to být furt.
Upravil/a: jirka F
0
před 2783 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
brokolice mi chutná
Mám ji moc ráda, mám na ni ráda i to, že se dá jíst na mnoho způsobů. Třeba jen vařená s máslem, ale i zapečená, do těstovin, k bramborům, do pomazánek atd. atd.
0
před 2781 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
brokolice mi chutná
Samozřejmě záleží na způsobu přípravy, ale většinou mi chutná víc než květák. Někde jsem je měl i obalované a smažené a taky mi chutnaly víc. A syrové oloupané silnější části stonků mají podobnou chuť jako kedlubna, ale jsou mnohem jemnější.
Upravil/a: gobls
0
před 2773 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |