Mícháme,udíme podle receptu a už podruhé máme vevnitř na nakrojení,
zelený prostředek. Chuťově jsou dobré, ale barva odpudivá… Kde děláme
chybu?
Doplňuji:
Maso pomeleme (pokrájíme), ochutíme vším (obyčejnou sůl, česnek, pepř,
kmín, papriku atd…), zamícháme a necháme v chladu odležet jen do
druhého dne. Udíme při 70°C asi 6 hodin.
http://www.rajce.net/f744697060
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? anonym, iceT před 3941 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Odpoveď byla označena jako užitečná
Na solení jste nepoužili rychlo sůl,pouze obyčejnou,nebo mořskou.To se
vám může stát i při uzení masa.
Doplňuji:
Rychlo sůl si můžeš vyrobit sám.V drogerii koupíš Dusičnan draselný,
(KNO3), , nebo salnytr . Je to samé. Smícháš 1Kg soli, 3 Dkg
dusičnanu,3 Dkg cukru. Toť vše a solíš dle receptu nebo chuti.Ale i tak
nejlépe přes noc nechat klobásy odležet a pak udit.Jinak se dá hotová
koupit v řeznictví.
Upravil/a: jirkajirka
4Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, beer, teracora, briketka10
před 3941 dny
|
2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10, teracora Nahlásit |
Běžná sůl potřebuje delší dobu pro naložení masa, váš recept je
pro použití rychlosoli (Praganda).
Zkušenost
3Kdo udělil odpovědi palec? anonym, www, jirkajirka
před 3941 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Možná špatný recept, možná špatně naložené a mizerné zpracování.
2Kdo udělil odpovědi palec? dudu, briketka10
před 3941 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Není zelená jako zelená…
Jde o skutečně „zelený prostředek“ a nebo jen zelenkavé pablesky na
plože překrojeného masa?
Vyfoť řez, dej fotku na net a sem odkaz na ni. Uvidíme.
😉
0
před 3941 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pošly kobásy, tak kilo až dvě. Zhodnotím je a třeba na něco přijdu
:D
Doplňuji:
Klobásy nepošly, pošli klobásy.
Upravil/a: Hamon
0
před 3941 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud jsou klobásky zevnitř zelené, pravděpodobně je chyba při naložení. Maso, které je pomleté(pokrájené) na klobásky je třeba nasolit. Já mám poměr 2 dkg soli na jedno kilo masa. Masu řádně promíchám a vložím do vhodné nádoby, upěchuji a dám do chladu, kde maso odpočívá až 4 dny a nikdy se mi nestalo, abych měl klobásky po vyuzení v takovém stavu jako popisuješ.
0
před 3941 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
arygnoc. kde pak,jen jsou špatně naložeé
našla jsem bezvadný návod ke stažení :))
http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=0CDQQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwrack.ped.muni.cz%2Fportal%2FinfKomTechn%2FvyukaIt%2Fzajimavosti%2Fodehnalova_lenka%2Findex_default.pps&ei=bHkcU7i9Ne2B7QbPjoD4Cw&usg=AFQjCNGv0ZxNj6TFc09WwDnfmGMSMci8tA
Drap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |