Avatar uživatele
teracora

Proč máme domácí uzené klobásy vevnitř zelené

Mícháme,udíme podle receptu a už podruhé máme vevnitř na nakrojení, zelený prostředek. Chuťově jsou dobré, ale barva odpudivá… Kde děláme chybu?
Doplňuji:
Maso pomeleme (pokrájíme), ochutíme vším (obyčejnou sůl, česnek, pepř, kmín, papriku atd…), zamícháme a necháme v chladu odležet jen do druhého dne. Udíme při 70°C asi 6 hodin.
http://www.raj­ce.net/f744697­060

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? anonym, iceT před 3941 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
jirkajirka

Odpoveď byla označena jako užitečná

Na solení jste nepoužili rychlo sůl,pouze obyčejnou,nebo mořskou.To se vám může stát i při uzení masa.
Doplňuji:
Rychlo sůl si můžeš vyrobit sám.V drogerii koupíš Dusičnan draselný, (KNO3), , nebo salnytr . Je to samé. Smícháš 1Kg soli, 3 Dkg dusičnanu,3 Dkg cukru. Toť vše a solíš dle receptu nebo chuti.Ale i tak nejlépe přes noc nechat klobásy odležet a pak udit.Jinak se dá hotová koupit v řeznictví.

Upravil/a: jirkajirka

2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10, teracora Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
beer

Běžná sůl potřebuje delší dobu pro naložení masa, váš recept je pro použití rychlosoli (Praganda).
Zkušenost

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Možná špatný recept, možná špatně naložené a mizerné zpracování.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Není zelená jako zelená…
Jde o skutečně „zelený prostředek“ a nebo jen zelenkavé pablesky na plože překrojeného masa?
Vyfoť řez, dej fotku na net a sem odkaz na ni. Uvidíme.
😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hamon

Pošly kobásy, tak kilo až dvě. Zhodnotím je a třeba na něco přijdu :D
Doplňuji:
Klobásy nepošly, pošli klobásy.

Upravil/a: Hamon

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Pokud jsou klobásky zevnitř zelené, pravděpodobně je chyba při naložení. Maso, které je pomleté(pokrájené) na klobásky je třeba nasolit. Já mám poměr 2 dkg soli na jedno kilo masa. Masu řádně promíchám a vložím do vhodné nádoby, upěchuji a dám do chladu, kde maso odpočívá až 4 dny a nikdy se mi nestalo, abych měl klobásky po vyuzení v takovém stavu jako popisuješ.

0 Nominace Nahlásit