Avatar uživatele
cizrna

Proč peče každá trouba jinak?

Našel jsem si pár receptů, kde píšou například – péct buchtu na 190° po dobu 30 minut a v dodatku upozorňují, že každá trouba peče jinak.

To znamená, že každá trouba indikuje jinou teplotu, i když mám přesně nastaveno 190° a odměřuji si čas na vteřinu? tak doma se to propeče jinak než u sousedů? :D
Nebo je to stářím té trouby, že už prostě nezvládá tak vysokou teplotu?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? dudu před 2694 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Dochy

Jednak jiné rozložení topných těles, jiný poměr přenosu zářením/vzduchem, jiná aktivita „plechů“, jiná citlivost termostatu.
U těch termostatů bych kromě hystereze očekávala ještě posun hodnoty klidne o 10–15 stupňů

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dudu

Manželka má doma a na chalupě k dispozici celkem 6 různých trub /mimo mě/ a opravdu každá peče jinak. V oblibě má letitou stařenku ETA ze šedesátých let, ovšem téměř dokonalá je posledně pořízená kombinace od firmy Elektrolux. Za občasným neúspěchem u nás vždy může technika, popř. odpoutání pozornosti z mojí strany.
Třeba takové vepřové koleno nebo rýži však nejlépe upeče stará remoska /tu jsem mezi trouby nezapočítal/.

Upravil/a: dudu

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Danina65

Opravdu peče každá trouba jinak, a obvykle se to řeší zkušenostmi. Buchty, kynuté obzvlášť, jsou pěkně poťouchlé, svého tvořitele umí pěkně potrápit a musíš si to prostě „vychytat“.Pro příležitostné vtipálky, myslím pokrm, nikoli slečnu.:-)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek