Našel jsem si pár receptů, kde píšou například – péct buchtu na 190° po dobu 30 minut a v dodatku upozorňují, že každá trouba peče jinak.
To znamená, že každá trouba indikuje jinou teplotu, i když mám
přesně nastaveno 190° a odměřuji si čas na vteřinu? tak doma se to
propeče jinak než u sousedů? :D
Nebo je to stářím té trouby, že už prostě nezvládá tak vysokou
teplotu?
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? dudu před 2646 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jednak jiné rozložení topných těles, jiný poměr přenosu
zářením/vzduchem, jiná aktivita „plechů“, jiná citlivost
termostatu.
U těch termostatů bych kromě hystereze očekávala ještě posun hodnoty
klidne o 10–15 stupňů
0 Nominace Nahlásit |
Manželka má doma a na chalupě k dispozici celkem 6 různých trub /mimo
mě/ a opravdu každá peče jinak. V oblibě má letitou stařenku ETA ze
šedesátých let, ovšem téměř dokonalá je posledně pořízená kombinace
od firmy Elektrolux. Za občasným neúspěchem u nás vždy může technika,
popř. odpoutání pozornosti z mojí strany.
Třeba takové vepřové koleno nebo rýži však nejlépe upeče stará remoska
/tu jsem mezi trouby nezapočítal/.
Upravil/a: dudu
0 Nominace Nahlásit |
Opravdu peče každá trouba jinak, a obvykle se to řeší zkušenostmi. Buchty, kynuté obzvlášť, jsou pěkně poťouchlé, svého tvořitele umí pěkně potrápit a musíš si to prostě „vychytat“.Pro příležitostné vtipálky, myslím pokrm, nikoli slečnu.:-)
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |