Dřív jsem si myslel, že se v restauracích dává citrón k řízku jen jako ozdoba, ale slyšel jsem a i jsem viděl v televizi Pohlreicha jak si v restaurací pokapal řízek citrónem. Proč se to dělá?
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 3591 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Údajně proto, že kyselé stahuje mastnotu a lépe se stráví smažený
obal řízku. 🙂
Doplňuji:
Našla jsem i podobnou otázku : http://www.odpovedi.cz/otazky/kapete-si-na-rizek-rybu-citron
Upravil/a: marci1
0 Nominace Nahlásit |
Citron má kontrastní chuť oproti řízku, ze stejného důvodu jdou obě chutě velice dobře k sobě.
0 Nominace Nahlásit |
Je jen na chut'. Když nechceš nemusíš si řízek pokapat citrónem, jak jsem říkala je to jern na cht'. Takže si můžeš dát i k řízku česnek když ti to tak bude chutnat :D
0
před 3591 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Presne jak rika Drap, bylo to ted v dilu Varte jako sef, Pohlreich vysvetloval prave tu „nutnost“ kontrastu chuti!
0
před 3591 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |