Avatar uživatele
Sarrow

Kapete si na řízek/rybu citrón?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56 před 4073 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
beer

Jen na obalovaného kapra (i přesto, že byl pokapán již syrový), na řízek většinou ne.
Je to zvyk z dětství od babičky ))

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Na řízek si citrón nekapu, na rybu ano. Obojí kromě trošky soli, opepřím.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Sůwa

Kapra před úpravou důkladně promažu citronovou šťávou a na osmažené porce, stejně jako na řízky nakapu citron taky 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Je to zvyk z dětství kdy k řízku byl mněsíček citronu. Je to pro lepší stravitelnost smaženého obalu. Jen málo kuchařů v restauracích to ví. Jak se osminka citronu napíchne na vidličku a řízek si pokapete Posledně se jeden kuchař hrozně zlobil když jsem na něm chtěl předvíst jak se citronová šťáva z kulatéko plátku dá vymačkat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
quentos

na rybu vobčas, záleží na příloze.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
DIH

ano kapu, na řízek někdy a na rybu vždy.. Dodá tomu aspoň podle mně lepší chuť..

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
casey

Na rizek a smazenou rybu ano. Grilovavanou rybu pripravuji tak, ze platek citronu vlozim s bylinkami dovnitr a pecu. Pak uz kapat netreba.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
MonkeyKing

Jak kdy, ale občas mi to zkyselí tu chuť a pak to není ono! :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Děda Louda

Nikdy jsem to nedělal. Používám za tímto účelem citronovou šťávu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
markos111

Ano

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pusinka50

Ano, více to ochutí maso, používám ale citronovou šťávu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
NiCMOCBOY

Nekapu. Mám chuť na maso, ne na citron.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
elektrikář

Na vánoce mimo kapra v troj obalu. Dělávala na moje maminka kapra na kmíně. Do podkovy se do zářezů v rybím mase vkládala klínky z citronu s kůrou.Pokapalo citronovou šťávou.A vše se opeklo na másle. Při opékání se chutě prolnou.

před 4071 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek