Avatar uživatele
štamgast

Snědli byste mlíčí?

Já teda ne. Je pravda že se dá i smažit?
Doplňuji:
funna: Já játra, ledviny ani býčí koule nejím takže se ušklíbám i nad nimy. A ano, předsudky mám-bodejť by ne. Já bych se pozvracel kdybych měl sníst takovýto věci. Fuj.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? gagaga před 3760 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

  1. Mlíči z kapra mám ráda, někdy smažím, jindy dávám do rybí polévky.
  2. z mlíčí, ( lidový název ro smetánku), které roste na zahradě, vařím čaj, z mkladých listů dělám salát, ale smažit jsem nezkoušela.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iceT

Já radši jikry a ano smažit se dá.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Samozřejmě. Jím ho na různé způsoby, pokud je ho hodně dělám pomazánku.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Funna

normálně ho jím…o Vánocích, uvařené v polévce…a není na tom nic divného, nebo nechutného…smažit jsme ho ještě nezkoušela
Doplňuji:
huxa…sorry, ale býčí žlázy (koule) jsou opravdová lahůdka…nechápu, proč má někdo předsudky jen kvůli tomu, z jaké části těla ten pokrm je…proč většině nevadí ledviny (prochází přes ně moč), játra (odpadní čistička těla), ale jak se řekne mlíčí, žlázy tak je většina začne ušklíbat…

Upravil/a: Funna

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Jaké „byste“???
Běžně je jím – stejně, jako jikry (kaviár, ne? 😉 )…
A ano – lze i smažit, ale pro jednoduchost je dávám do polévky.
Doplňuji:
Pokud vezmu nejlepšího přítele člověka – prase…
Spotřebuje se k jídlu téměř celé – včetně vnitřností (čerstvé ledvinky opražené jen na tále – mňam), mozku, krve, plic, žaludku, střev, kůže… A jaké jsou to dobroty…
A již zmíněné býčí koule (ať už smažené nebo dušené) – jsou velikou delikatesou…
😁

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
huxa

Samozřejmě, naprosto stejně jako své sperma či embrio při potratu.
Doplňuji:
Funna-zajisté, také nevím, proč mají někteří lidé naprosto absurdní předsudky.

Upravil/a: huxa

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Je vidět že jsi to ještě neochutnal. Pokud jsem jako kluk nachytal okouny a plotice osmažené v trojobalu to byla pochoutka.

Doplňuji:
Pokud se sehnaly býčí žlázy, osmažené tak to nemělo chybu s brambory nebo bramborovou kaší. Pohádka mládí, to nám vařila maminka v těch 50 letech to nebylo drahé.

Upravil/a: elektrikář

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Pipka

nerozumím co tím máš na mysli ,já znám mlíčí jako lidový název pro smetánku lékařskou ,,Pampelišku"a ta je zdravá od kořenu až po květ.A z mladých lístků je výborný salát který ti pročistí právě ty jmenované orgány které nerad jíš.Játra ,ledviny atd

před 3411 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek