Určitě každý gramotný Čech ovládá češtinu. Česky umí každý uživatel Odpovědi.cz. Jeden cizí jazyk ovládá téměř každý. Dva cizí jazyky je už nějaká úroveň, ale pořád je to celkem běžné v dnešní moderní době. Tři cizí jazyky už neovládá každý. Více než tři cizí jazyky zvládá jen člověk, který má na jazyky talent, nebo náruživý cestovatel.
Umí z vás ale někdo pět jazyků, tedy čtyři cizí jazyky, či je z vás někdo ještě lepší?
poznámka: zvládnutí daného jazyka = ovládání jeho základů (minimálně)
zdroj obrázku: pixabay – Buecherwurm65
Zajímavá 0 před 2317 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Umím více než 5 jazyků.
Poud to bereš takhle, tak umět česky, slovensky, polsky, německy, anglicky, rusky… To bych neřekl… a moje učitelka ruštiny ze střední už vůbec ne, kolik toho svedu…
0 Nominace Nahlásit |
jiná odpověď
Rokio, kolik jazyků ovládáš ty? Pořád se nás na něco ptáš, ale na sebe nic neprozradíš.
0 Nominace Nahlásit |
Umím více než 5 jazyků.
Počítá se pasivní znalost? Pokud ano, tak pasivně ovládám slovenštinu, částečně i polštinu, ruštinu, chorvatštinu, srbštinu, bosenštinu (slovinštinu a bulharštinu ale moc ne), dále aktivně ovládám angličtinu a němčinu (díky tomu trochu rozumím i severským jazykům-tedy kromě finštiny).
0 Nominace Nahlásit |
Umím více než 5 jazyků.
česky, slovensky, rusky, německy se domluvím bez problémů; polsky a anglicky částečně taky; kromě toho jsem schopen mlžit o tom, že umím rumunsky.
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Umím více než 5 jazyků.
„Umět“ neznamená umět jen základy, ale když to bereš takhle, tak kromě mateřštiny a slovenštiny znám minimálně základy angličtiny (velmi pokročilý), němčiny (středně pokročilý), francouzštiny (mírně pokročilý) a ruštiny (začátečník). Podle tvého počítání to tedy dělá šest jazyků.
0 Nominace Nahlásit |
Umím více než 5 jazyků.
Státní zkoušku nemám z žádného jazyka, maturoval jsem z ruštiny. Domluvím se anglicky, německy, trochu francouzsky a rusky. Mám základy španělštiny, trochu hebrejštiny. Mohu si tady napsat i více jazyků, ale i když třeba pasívně ty jazyky ovládám, nepovažuji to za znalost.
0
před 2316 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5284 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2620 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1345 | |