Pracuji u BA jako strážný jsem v plném inv.důchodu a mám prac.smlouvu na neurčito.Z důvodu zhoršení zdrav.stavu jsem byl přeřazen na pro mě nevyhovující a špatně dostupnou vzdálenou 80km práci od místa bydliště.Práci jsem odmítnul pro mou těžkou nemoc chci se zeptat zda mi zaměstnavatel může dát výpověd za odmítnutí práce a zda mám narok na odstupné a v jaké výši moc děkuji.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5476 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Tato otázka již byla částečně zodpovězena na jiném místě (viz odkaz níže).
Co se týká odstupného, tak sděluji, že ve vašem případě se spíše kloním k názoru, že výpověď je neplatná, přeřadit vás vzhledem k ustanovení § 41/6 nemohou a o odstupném proto nelze hovořit.
Možná by pro zaměstnavatele bylo schůdné, aby přistoupil na váš návrh DOHODY, že skončíte pracovní poměr z tzv. organizačních důvodů a v tom případě byste měl nárok na odstupné.
Dlužno podotknout, že standardní výše odstupného je trojnásobek vašeho průměrného výdělku. Je však ke zvážení, zda by nebylo taktičtější jít do ´nejistého´ vyjednávání s nabídkou, že nebude požadovat 3 platy, ale pouze platy dva.
Závěrem uvádím, že pokud na váš zhoršený zdravotní stav existuje lékařský POSUDEK vydaný zařízením závodní preventivní péče vašeho zaměstnavatele a tento posudek by jednoznačně prokázal, že stávající práci nemůžete vykonávat, pak přeřazen být můžete a případnou výpověď podle § 52/d dostat můžete…
Zdroj: http://odpovedi.cz/otazky/odmitnuti-prace-na-jine-pracoviste
0
před 5476 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek