Avatar uživatele
postcd

Z čeho jsou kroupy (potravina)?

na wikipedii čtu „zrna různých obilovin, jako je oves, pšenice, ječmen nebo pohanka“, jinde čtu „měly vyrábět z dobrého kulatého ječmene“. Z čeho jsou kroupy prodávané v obchodech?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 3963 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Kroupy se vyrábějí z ječmene. V krupařství mají význam víceřadé ozimé ječmeny s vyšším obsahem bílkovin, jejichž obilky se loupáním, řezáním a broušením zpracovávají na kroupy.

Hrubé kroupy máme v několika velikostech, kroupy- perličky a krupky trhané, takzvaná lámanka. Tato lámanka je vlastně vyčištěná ječná krupice. Vedlejším produktem při výrobě krup je ječná mouka.

Doplňuji:
Ve specializovaných prodejnách se prodávají pšeničné kroupy, ovesné kroupy, znám ještě pohankové.

Kupuji jen kroupy z ječmene nebo z pohanky.

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Lamalam

Na obalu krup je to napsané, např. žitné kroupy, ječné kroupy apod.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Vinpe

Nejlepší jsou ječné kroupy č.10.

před 1519 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek