Dočetla jsem se o zavařování v troubě. Platí ten postup i pro bylinky, když je chci zavařit do láhve na železné zásoby? V postupu vždycky bylo něco o zálivce, já však chci nasucho
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, hanny 2 před 4005 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Bylinky se skladují nasucho v dobře uzavřených nádobách, výtažky v podobě tinktur atd. Troubu tedy nepotřebuješ, nebo nerozumím otázce..
0 Nominace Nahlásit |
To si ty bylinky rovnou usuš. Zálivka má ten význam, že
„zavařeniny“ si zachovají (alespoň částečně) barvu a tvar. Podle
druhu zálivky se ale mění chuť. Proto je bylinky dobré buď zamrazit,
usušit nebo prosolit a natlačit do skleničky, kterou necháš
v ledničce.
Bylinky přebereš, odstraníš tvrdé a nezdravé části, pokrájíš
nadrobno. Potom je můžeš natlačit do zmrazovacích mřížek, zalít vodou,
nechat zmrznout a potom vyklepnout, uložit do sáčku a podle potřeby
používat, nebo je po vrstvách natlačit do čisté skleničky, vždy
důkladně prosolit a nakonec uzavřít nejlépe víčkem se závitem.
Samozřejmě prosolovat nelze bylinky, které potřebuješ do sladkých pokrmů.
Tam je to vyloženě o bylinkách čerstvých nebo ještě správně
zmrazených.
0 Nominace Nahlásit |
Důležité je nač míníš bylinky později používat.
Pokud hlavně k popíjení na čaje, využij názor od Beer,
jestliže ale na vaření ap., využil bych postup Očko 😉
Troubu můžeš nechat v klidu.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit |
Zavařovat do skla či do plechu jde pouze ve vodním roztoku. Čásetečně jde použít horkého vzduchu k vytvoření podtlaku ve sklenici. Zahubení případných škůdců. A zabránění oxydaci obsahu.
0
před 4003 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Příspěvek smazán administrátorem.
Drap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |