Avatar uživatele
anonym

Zkušenosti s domácí pekárnou

Ahoj, máte někdo zkušenosti s domácí pekárnou, jíž jsem čerstvá majitelka?:o) Co třeba droždí? Dává se sušené nebo klasické? Díky za tipy!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5620 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Mandarinka

V domácí pekárně se dají používat sypké směsi i ty děláné podle domácího receptu. U směsí je jasné jak s postupem. Na ty domácí můžete použít oboje droždí. Jediný zádrhel je, když chcete chleba mít ráno čerstvý. Když jej večer chystáte je potřeba dát prvně vodu, pak směs a droždí úplně nahoru. Dobrou chuť přeji.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Vanilka

mě k domácí pekárně přišel i návod na různé druhy těsta, takže chcete-li zkusit experimentovat, určitě najdete na internetu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Megiee

Domácí pekárna je super.Lepší je dávat droždí sušené.Pekárna je super věc.Dělají se v tom i těsta na pizzu či langoše a super jsou z ní i těsta na rohlíky.doporu­čuji!!!!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Janulka

Já používám spíš čerstvé droždí, které rozdrolím, přijde mi lepší než sušené. Většinou zkouším recepty od různých kamarádek, ale občas koupím i směs hotovou z Lidlu nebo taky hotové směsi na chleba v Německu, tam vyjdou na pár korun a jsou taky na dva chleby.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dewil

pečivo je z ní mnohem chitnější než koupené a hlavně vím, co jsme dovnitř nasypala. Experimentování s troubou je taky super, na netu je plno receptů a mouky jsou též snadno k dostání

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lencis

Od chvíle co mám pekárnu jsem chleba nekupovala, jen sem tam rohlík 😁

Já osobně používám drždí sušené, přijde mi praktičtější jeho uchovávání a na chuť chleba to dle mého nemá vliv. Na rychlovku můžete vyzkoušet směsi, ale já doporučuji experimentovat a zkoušet svoje chlebíky. Na internetu je spoustu receptů, jsou i časopisy a dokonce i knihy receptů do domácí pekárny. Sama budete mít radost z výsledků… chlebík čerstvý, dobrý a pokaždé trochu jiný. (I malá obměna udělá divy – nakrájená a osmahnutá cibulka nebo různá zrníčka, i oříšky. Nebo před posledním mícháním přidejte nastrouhaný sýr.)

Kuchtění zdar 😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dandi

Já vím jen to, že je vše v krabici, nasype se to do pekárny, zapne a za 4hodiny je teplý chleba =)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lucka1985

Nejlepší a nejjednodušší je koupit si různé směsi v obchodě, vyrábějí různé druhy, slunečnicový, vícezrnný, rustikální, pšeničný, selský, s česnekem atd… A dobré je během pečení přidat různá semínka, např. slunečnicová, dýňová a podobně, podle chuti.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek