Hezké odpoledne.
Manžel teď donesl malý košík májovek. Máte nějaký váš(!) jednoduchý,
zaručený a chutný recept na jejich přípravu, aby vyniklo jejich zajímavé
aroma?
Díky. 🙂
Doplňuji:
No, to jste mi ale dali! Takových zajímavých receptů! Děkuji všem.
🙂
Vyzkouším asi na smetaně, ale udělám to víc houbové, spíš jako ragú,
než přímo omáčku – aby to bylo pěkně husté. Dáme k tomu
vynikající Moskvu.
Zaujaly mne i pirožky, pár jich zkusím, ale bez uzeniny, tu nemusíme a
taky – aby vynikly ty houby! 🙂 – těsto mám. Slané pečivo máme
rádi, mohly by být dobré i studené.
Houby po čínskou znám, milujeme s rýží – také to dělám hodně
pálivé. S bramborami? Proč ne? Někdy zkusím. 🙂
I na ty roštěnky někdy dojde, ale jsme na chatě a nechce se mi tu patlat se
s masem, spíš rychlovku. Díky za inspiraci. 🙂
Už jsou očištěné – budu dělat jenom klobouky – jsou krásně
zdravé, jen pár „ochutnaných“ od havěti. Tak jdu na to!
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? dudu, aramah, iceT, briketka10, anonym před 4611 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Především upřímně závidím, že alespoň u vás rostou!
Podle mých houbařských a kulinárních zkušeností jsou skutečně
nejlepší na smetaně, viz recepty.
Nehodí se zejména na obalování, neboť se výrazně zmenší při snažení.
Lze je použít do polévek, snaženice, pod maso ap., jenže pouze na té
smetaně vynikne jejich nezaměnitelné aroma.
Zkušenost
Doplňuji:
Oprava, opět moje T9:
Ne snažení ap., ale smažení ! 😁
Upravil/a: www
0 Nominace Nahlásit |
Jemná májová polévka: 300g májovek,50g másla,20g hl.mouky,40g kořen.zeleniny,1 žloutek,1/8 l mléka,1/2l vývaru z kostí,mletý pepř,sůl,kmín a sekaná pažitka. Malé plodničky necháme celé,větší rozkrojíme.Dusíme několik min.na polovině másla.Ze zb.másla a mouky uděláme světlou zásmažku,kterou zalijeme vývarem z kostí apřidáme na kostičky nakrájenou zeleninu.Vložíme kloboučky hub,dochutíme solí,pepřem,kmínem.Vaříme až do změknutí zeleniny.Žloutek rozmícháme v mléce a vlijeme za stálého míchání do vařící polévky.Přidáme pažitku,podáváme s pečivem…Dobrou chuť ! …:D
0 Nominace Nahlásit |
Mimo běžných způsobů dám dva své oblíbené předpisy:
4Kdo udělil odpovědi palec? aramah, johana 56, Damiana, briketka10
před 4611 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tak já jsem měl dnes žampiony udělané jako čína s osmahlými
brambory.
Vynikající. Pro mně jsou žampiony dostupné po celý rok v jakémkoliv
množství, takže na houby již moc nechodím, ale do lesa ano.
Upozorňuji ale že miluji ostré kořeněné jídlo.
4Kdo udělil odpovědi palec? aramah, johana 56, Damiana, briketka10
před 4611 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je to jako s ostatními houbičkami, dle mého se nesuší ani nemrazí– je to škoda aby první houby nebyly zpracovány na roštěnky, kotletky a podobné mňamky. Skoro ten koš závidím.
2Kdo udělil odpovědi palec? Damiana, briketka10
před 4611 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
jů mňam na tý smetaně bych si dala plnej hlubokej talíř se třema k tomu lžíci jako moje mamka a ještě bych ho asi i vylízala :DD
0 Nominace Nahlásit |
ad WWW: Skvělý překlep! Hned jsem si řekla, že se radši nebudu moc snažit, aby mi z nich něco zbylo! Pobavila jsem se, díky. 🙂
Drap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |