Dobrý večer dnes jsem dostala 4 hlávky zelí můžete mi prosím poradit co s nimi udělat aby mi to zelí vydrželo co nejdéle dá se to nakrájet a zmrazit? děkuji
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? annas, dudu, elektrikář před 5212 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Určitě, dobré je ho spařit horkou vodou, ono zmenší objem a uložit ho do mrazáku.
3Kdo udělil odpovědi palec? panenka, Miroslavst, flodur
před 5212 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ja zelí nakládám s křenem.Nemusí se zavařovat a vydrží.Nakrájí se cca 5kg zelí,přidá 3/4 kg nakrájené cibule,asi 2menší skleničky strouhaného křenu,1 sklenice oleje,3/4l vody,cukr a 1 balíček DEKA.Nechá se promíchané 24h stát a pak se dává do sklenic.Nezavařuje se,Je toho hodně,takže to chce velkou nádobu,nebo poloviční množství a odměřené to nemusí být přesně.Ale na zimu skvělá zásoba vitamínů.
3Kdo udělil odpovědi palec? panenka, dudu, elektrikář
před 5212 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
1 Je možné jej nakrouhat,nasolit pustí to šťávu. Na dno nádoby se dávají vinné listy křenové listy, jablka natlačit.Zatížit nechat proběhnout v teple mléčné kvašení Je to kyselé zelí po vykysání se musí se udržovat zalité převařenou slanou vodou a zatížené aby k němu nemohl vzduch.Dá se sterilizovat ve sklenicích.2 nakrouhat prosolit počkat až zmněkne dát do sklenic z kolečkem křenu, cibulí, jabko a zalít nálevem na okurky sterilizovat. 3 Já s ním plním papriky, feferonku pár celých pepřů a zaleju nálevem. Deko sterilizuji./úžasnej životabudič/
0 Nominace Nahlásit |
Zelí nakrouháme, pak ho posolené a pokmínované pěstmi podusám až pustí šťávu. manželka uvaří nálev stejný jako na okurky, zelí prolije, naplní do omnia sklenic a zavařuje alespoň dvacet minut při devadesáti stupních. Takto sterilované zelí je výborné i za syrova. Zaháním jím hladeček téměř každý večer.
3Kdo udělil odpovědi palec? panenka, elektrikář, anonym
před 5211 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jasan – nemrazit, pouze nastrouhat a naložit s křenem a česnekem atd. – viz první zde uvedený recept pod nickem „tojsemja“ – mam to vyzkoušené a je to perfektní. Ten autor má universalní recept a nejlepší.
2Kdo udělil odpovědi palec? panenka, elektrikář
před 5211 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nakrouhejte to zelí a vyrobte salát ,jak jste zvyklá,přidejte křen a česnek a uložte do sklenic a do chladu,ne mrazit.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |