Avatar uživatele
iceT

Dobrý den,je mezi těmito nějaký rozdíl?

Jaký?ěkuji.
Kefír,kysané mléko,podmáslí,kyš­ka,acidofilní mlé­ko.

Brala jsem dnes k obědu k pečeným bramborám s ředvičkovým tvarohem na zapití,abych si trochu připoměla v ohni pečené brambory s bryndzou a kyškou…

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? anonym, vagra, Kerberus, chudst před 4909 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

  1. Kysané mléko je ještě stravitelnější než mléko sladké. Při domácím chovu je možné si pochutnat na přirozeně zkyslém mléce. V prodeji kysané mléko můžeme koupit upravené zakvašením mléčných bakterií.
  2. Kefírem se obecně myslí nápoj, který je vyrobený kvašením pomocí kefírové kultury. Existují dva druhy kefírové kultury. Jeden druh žije a rozmnožuje se v mléce, má mazlavou gelovitou konzistenci bílé barvy (vypadá jako malé měkké růžičky květáku) a krmí se laktózou, zatímco „krystalky" toho druhého, žijícího ve sladké vodě, jsou pružné, průsvitné a křehké. Je to společenství různých druhů kvasinek a bakterií.

http://www.dia-potraviny.cz/mlecne-kysane-napoje.html

3. Tradiční podmáslí je mléčný výrobek, který vzniká jako druhotný produkt při stloukání másla. Alternativně se vyrábí také kysáním mléka, případně mléka smíchaného s pravým podmáslím, pak se nazývá také kysané nebo šlehané podmáslí.
4. Kyška
Kysaný mléčný výrobek obsahující bifidogenní mikroorganismy, příznivě působící na lidský organismus, především na trávicí ústrojí a přispívající k obnovení střevní mikroflóry.
5. Acidofilní mléko plnotučné
Kysaný mléčný výrobek obsahující bifidogenní mikroorganismy, příznivě působí na lidský organismus, především na trávicí ústrojí a přispívající k obnovení střevní mikroflóry. Obsahuji ABT kulturu (Lactobacillus Acidophilus, Bifidobacteria, Streptococcus Thermophilus). Jsou vhodné pro všechny věkové kategorie.

Okopírovala jsem, protože neznám druhy bakterii či kultur, které se přidávají.

http://www.mlekarna-valmez.cz/produkty-kysane-vyrobky-acidofilni-mleko-plnotucne

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek