Rozdíl je ve výrobě. Podmáslí je to co z mléka zbude po stlučení smetany. Kefír se vyrábí z plnohodnotného mléka nasazením kefírové kultury.
0 Nominace Nahlásit |
Kefír a podmáslí jsou oba fermentované mléčné nápoje, ale mají různé bakteriální kmeny a metody fermentace, které ovlivňují jejich chuť, texturu a zdravotní přínosy.
Kefír je vyrobený z kefírových zrn, což je kombinace laktobacilů, kvasinek a polysacharidů. Fermentace kefíru probíhá na pokojové teplotě po dobu 12 až 36 hodin. Díky tomu má kefír silnější kyselou chuť a hustější konzistenci než podmáslí. Kefír také obsahuje více probiotik než podmáslí.
Podmáslí je výsledkem fermentace mléka s jedním nebo dvěma konkrétními bakteriemi, obvykle Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus a Streptococcus thermophilus. Fermentace probíhá za teplých podmínek po dobu 12 až 14 hodin. Podmáslí má jemnou, měkkou chuť a konzistenci podobnou mléku.
Co se týče výživy, oba produkty obsahují probiotika, která jsou důležitá pro zdraví střev. Kefír je považován za silnější probiotikum, protože obsahuje více druhů a větší množství probiotických kultur. Kefír také obvykle obsahuje méně cukru a více bílkovin než podmáslí.
Takže i když oba produkty mohou chutnat podobně, mají různé výrobní procesy, probiotické profily a nutriční profily.
0
před 403 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |