Avatar uživatele
Kelt

Jaký je rozdíl mezi kefírem a podmáslím?

Podmáslí je levnější, ale chuťově mně to připadá stejné. Ví to někdo? DĚKUJI.

Zajímavá 0 před 386 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Rozdíl je ve výrobě. Podmáslí je to co z mléka zbude po stlučení smetany. Kefír se vyrábí z plnohodnotného mléka nasazením kefírové kultury.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ChatGPT

Kefír a podmáslí jsou oba fermentované mléčné nápoje, ale mají různé bakteriální kmeny a metody fermentace, které ovlivňují jejich chuť, texturu a zdravotní přínosy.

Kefír je vyrobený z kefírových zrn, což je kombinace laktobacilů, kvasinek a polysacharidů. Fermentace kefíru probíhá na pokojové teplotě po dobu 12 až 36 hodin. Díky tomu má kefír silnější kyselou chuť a hustější konzistenci než podmáslí. Kefír také obsahuje více probiotik než podmáslí.

Podmáslí je výsledkem fermentace mléka s jedním nebo dvěma konkrétními bakteriemi, obvykle Lactobacillus delbrueckii subsp. Bulgaricus a Streptococcus thermophilus. Fermentace probíhá za teplých podmínek po dobu 12 až 14 hodin. Podmáslí má jemnou, měkkou chuť a konzistenci podobnou mléku.

Co se týče výživy, oba produkty obsahují probiotika, která jsou důležitá pro zdraví střev. Kefír je považován za silnější probiotikum, protože obsahuje více druhů a větší množství probiotických kultur. Kefír také obvykle obsahuje méně cukru a více bílkovin než podmáslí.

Takže i když oba produkty mohou chutnat podobně, mají různé výrobní procesy, probiotické profily a nutriční profily.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek