Naplníš papiňák, zaleješ vodou, ne do plna. Zavřeš, dáš na plyn, či elektriku, popřípadě na obyčejný sporák a vaříš. Duležité je, aby ventil jen zapadal a nebyl nijak zalehlý. Vaří tímto způsobem tisíce hospodyněk každý den a žádná si na bezpečnost zatím nestěžovala.
4Kdo udělil odpovědi palec? GM, paul1, aliendrone, xiperio
před 960 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Používáme 30 let bez problémů. Není dobré plnit víc jako 2/3 objemu, aby pří náhodném vykypění nedošlo k ucpání bezpečnostního ventilku.
4Kdo udělil odpovědi palec? da ny, Kepler, aliendrone, xiperio
před 960 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Udržuj čisté výfukové (upouštěcí) otvory/cesty, případně i pružinový mechanismus tlak. ventilu (jestli máš tento typ) a nepoužívej neoriginální pojistkové planžety. Papiňák je speciálně konstruován s ohledem na míru tech. znalostí uživatele (obvykle ženy), tudíž je prakticky bezúdržbový a silně blbuvzdorný. Čas od času je potřeba měnit těsnění poklice (cca1× za 10 let – dle četnosti užití), to ale nemá vliv na bezpečnost, nýbrž jen na požadovanou funkci (nebude vařit při přetlaku v případě poškození). Výhodné je mytí myčkou, tableta skvěle „vyžere“ případná org. znečíštění. :)
Snad jen – vyvaruj se laciných papiňáků „Made in PRC“, rejže jsou schopné kvůli ceně pohnojit úpo všechno, jen aby se prodalo. Tam NIKDY nevíš. ;) :D :D
0 Nominace Nahlásit |
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |