Avatar uživatele
flodur

Jak skladovat včelí med?

Jak a kde skladovat med aby nezcukernatěl?Díky!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? panenka, annas, BEAES, 1popelka1 před 5196 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Už jsem asi dvakrát odpovídala, kvalitní med, především květový, zcukernatí. Aby si udržel svou konzistenci, je dobré ho pastovat.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
BEAES

Já ho mám ve skleněné dóze ve skříňce v kuchyni, nikdy se nezkazil, případná cukernatost není na závadu, stačí rozehřát ve vodní lázni a je zase tekutý.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
panenka

Vysoký obsah cukrů v medu má samokonzervační účinky, nicméně doporučujeme skladovat med v uzavřeném obalu (sklo, keramika, nerez kov…) při teplotě do 25 ˚C a relativní vzdušné vlhkosti do 70 %. více o medu zde v odkaze

Zdroj: http://www.ke­ramka.cz/med-info.html

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Annas za mě odpověděla. Jenom jsem si nemohl vzpomenout jak se říká tomu pastování, už jsem chtěl napsat „našlehat“.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek