Avatar uživatele
leonessa

Kvalitní med?

Vždycky, když si koupím med, tak mi po pár týdnech zcukernatí. Je to známka kvality nebo opačně? Přitom moje máma když si ho koupí, vždycky ho má krásně tekutý. Jak je to u vás?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: annas

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, annas před 5291 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Mužův otec byl včelař. Proto si vzpomínám, že vždy tvrdil,, že nejdříve zcukernatí med řepkový, potom med květový. Nejdéle vydrží v tekutém stavu medy lesní. Tím, že medy cukernatí, jsou kvalitní.
Výborné jsou medy pastované, ty zůstávají stále stejné a dobře se mažou. Někteří včelaři je prodávají.
Já jsem jednou poslouchala rady Jiřiny Bohdalová a podle ní jsem si med našlehala. Jenže všechno kolem se lepilo. Takže už nikdy víc.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
quentos

jak který. Některý je k tomu náchylnější, jiný zas ne. S kvalitou to nemá co dělat – cukernatnění je naprosto přirozená vlastnost všech medů. Záleží na poměru dvou nejdůležitějších cukrů v medu glukózy a fruktózy, přičemž oba tyto cukry jsou z hlediska kvality medu rovnocenné. Více viz zdroj

Zdroj: www.lidovky.cz/od­povedi.asp?t=VE­SELY2

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
IvanaR

Krystalizace medu je zcela obvyklá. Méně krystalizuje akátový med.Pokud chcete mít med znovu tekutý stačí ho rozpustit v teplé vodě do 40°C. Tato teplota by se neměla překročit,jinak si zničíte většinu léčivých látek v něm obsažených.

před 5236 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek