Pokoušel jsem se ze srandy upéct doma ručně chleba. Výsledek je opravdu
výborný, vypadá i chutná opravdu jako chleba! Jen mám problém
s kůrkou – udělá se příliš silná a tvrdá, což není vhodné. Pekl
jsem to podle nějakého receptu asi dvacet minut naplno a pak asi 40 minut na
140°C, ale vždycky jsem si myslel, že chleba by měl být hotový rychle.
Nemáte tip jak dlouho a na kolik to péct, aby se upekl, ale kůrka tolik
neztvrdla? Před pečením chleba potírám vodou. Díky za rady!
Doplňuji:
Panenko, díky za snahu, ale já jsem informatik … „pečeme zvolna
1 hodinu“ mi nic neříká :D Spíš jsem myslel, jaký by byl rozdíl mezi
tím, kdyby se to peklo na hodně krátkou dobu, nebo na méně delší
dobu :)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, anonym, stana73 před 5006 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
http://www.prima-recepty.cz/recept/2067-domaci-chleb/
4Kdo udělil odpovědi palec? blesk26, kropitko, anonym, Miroslavst
před 5006 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Máte rád domácí chlebík i beze srandy,že?Pokud vám zachutnal
neváhejte investovat do domácí pekárničky,tam si kůrku můžete nastavit
dle vaší chuti,a dělat se v ní dá nejen on.
Doplňuji:
Udělal jste mi takovou chuť na něco takového,a narazila jsem na
rohlíky,rozhodně je
udělám.http://hobby.idnes.cz/vonave-domaci-rohliky-a-housky-jako-malovane-krok-za-krokem-p4n-/hobby-domov.asp?c=A100518_152439_hobby-domov_bma
Zdroj: http://www.fler.cz/blog/jak-se-pece-domaci-chleba-v-troube
Upravil/a: anonym
4Kdo udělil odpovědi palec? blesk26, kropitko, panenka, Miroslavst
před 5006 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jami, na rohlíčky také sbírám odvahu už delší dobu, třeba se do nich příští týden i pustím :)
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |