Třeba babčina má hrnec na polívku, nejde o ten hrnec, ale o to, že
používá ten samej.
I když jich má víc. Hrneček na kafe taky, na čaj, mě by
zajímalo proč.
Máte to taky tak, že určitý úkony, děláte automaticky ve stejným
hrnci, třeba?
Díky 🙂
Asi prdlá otázka 😁
Zajímavá 9Pro koho je otázka zajímavá? annas, GM, arachis, johana 56, Drap, tatanka, briketka10, zzzzz, Kepler před 3051 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Osobně to moc neřeším, ale pravda je, že určité pokrmy více méně
podvědomě dělám v konkrétních nádobách. Pro kafe mám velký okruh
hrnečků, ale jsou to ty konkrétní, to je pravda. NIméně, kdyby ty
konkrétní nádobynebyly, vzala bych prostě jiné.
Ono nejde asi jen o chuť, je to zvyk. Prostě tenhle hrnec je tak akorát na
polévku pro tolik a tolik porcí, kolik já potřebuju, a tak ho beru
pokaždé, když vařím polévku. Ale nelpím na tom.
0 Nominace Nahlásit |
To má tak spousta lidí. Mají své oblíbené a podvědomě to zařazuji ke
konkretní činnosti. U hrnků na kafe to je asi nejčastější. Když se
potom nádoby rozbije, tak je to hotové neštěstí a trvá dlouho, než si
člověk zvykne na nový.
U hrnců je i to jedno, vařím velmi málo, tak vezmu to co je po ruce. Kafe
mám rád ze skla. Vím, že je ta káva stejná ať bude v čemkoli, ale
bohužel, jinak si nepochutnám. V restauraci, pokud do skla nevaří, tak si
kafe nedám. To už má tak člověk zafixováno v mozku.
0 Nominace Nahlásit |
Já hrnce a pánve používám náhodně, řídím se jenom podle velikosti, jakou potřebuju. Upředňostňuju ale ty nerezové, líp se umývají. Na kafe ale používám jen jeden zvláštní hrnek, je skleněný, s mým znamením zvěrokruhu. V případě čaje je mi při tom jedno jaký hrnek. No, zvyky bývají někdy zvláštní.
0 Nominace Nahlásit |
Hrnců mám víc, a záleží na tom, co v nich budu vařit, podle toho vybírám velikost. No a kýbl na kafe je srdeční záležitost, kafe musím mít ve svém oblíbeném, a přítel vždy prská, když mi má kafe zalít neboť já si dávám vodu doplna a on mě vždy ošidí.
0 Nominace Nahlásit |
mám své oblíbené dva hrnce, stejně tak jen dva nože (dranžírák a jeden malej na loupání) i když jich mám víc. hrnečky na kafe sadu, na čaj sadu. nesnáším hrnky každej jinej a už vůbec ne namíchané sady příborů. mám však dvě lžíce co spíš vypadají jako bagr. ty si beru do práce, jelikož jíst polévku těma chrastítkama, co se dnes prodávají, se nedá.
0 Nominace Nahlásit |
Piju ze všeho, i když mám oblíbený hrneček, je notně starý a okousaný a asi proto, že se mnou ledasco zažil, ho mám nejraději, ale nemyji ho stále dokola. Talíř to samé v bledě modrém. Ale mám jeden hrnec ve kterém vařím pouze kmínou polévku.Vařím v něm i jiné věci, ale kmíňačku jen v něm. A také mám oblíbený bagr a běda, když mi tu lžíci vezme někdo jiný, ale to se stává málo, nikdo s ní pro velkou velikost nechce moc jíst.
0 Nominace Nahlásit |
Jojo, co se týká toho mixeru, tak to máme doma stejně :D Ale jinak souhlasím, ta Orava je super značka.
Hele, je super. Já jsem s ní spokojená fakt moc. Máme doma od nich docela dost věcí a fakt spokojenost.
Mám to taky tak :D Nádobí není nikdy dost :D A s tím mixerem to je přesný. Teď jsem si nedávno koupila tento https://www.orava.eu/cz/cs/multifunkcny-rucny-mixer-3-v-1-800w-rm-800-b a jsem z něj nadšená :)
Jo? Je ten mixer dobrej? Co všechno snese na rozmixování? A je tichý nebo je to hlučnej robot?
Tak ono je to jednoduchý… když mám něco v myčce, tak prostě sáhnou po jiném hrnci :D Stejně tak u skleniček a talířů a hrnečků. Jen teda psotřebiče mám po jednom. I když tyčových mixeru bych potřebovala víc :D
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |