Přestože mám nejradši z jablkama,tak se mi stává,že skoro každá kamarádka,ke které přijdu mi nabízí štrudl na slano,a bylo to celkem dobré.Dá se tam dát cokoli podle fantazie.Někdo dá slaninu,sýr,šunku, salám a hlavně hodně to dělají se zelím nebo s dobrou čalamádou.A do toho třeba ještě anglickou.Jo a je to většinou na listovém těstu,takže je to celkem jednoduché a levné.Dobrou chuť
Zdroj: http://www.toprecepty.cz/recept/12198-strudl-na-slano/
0 Nominace Nahlásit |
Štrúdl (správně s čárkou nad u) uznávám jen s jablky. Myslím, že jsem ochutnával i tvarohový, ale ten teda nic moc. Prý se dá dělat i z hrušek (kombinace jablka + hrušky). Štrúdl na slano? … to slyším poprvé a vůbec mě to neláká. 🙂
5Kdo udělil odpovědi palec? Kerberus, johana 56, hanny 2, anonym, vvaasseekk
před 4757 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
znám i ořechovou náplň s rumem, ale protože vždycky kousnu do nějaké zbloudilé skořápky, nemám tuhle náplň rád. Ale chuťově to není špatné
0 Nominace Nahlásit |
Je toho spousta:
nasladko – tvaroh+třešně,višně /popř.i jiné ovoce/
tvaroh+povidlí
naslano – bryndza+ angl.slanina+špenát a další,nech se inspirovat:
http://vareni.dama.cz/recept.php?d=3916
http://www.poslirecept.cz/recept/maminka-me-naucila/12328/strudl-naslano.html
http://www.toprecepty.cz/recept/1851-zavin-z-listoveho-testa-s-cesnekem/
ještě patero slaných závinů tady -
http://www.toprecepty.cz/recept/4721-patero-slanych-zavinu/
0 Nominace Nahlásit |
Klasika-jablka,tvaroh,ořechy,povidla.Nedávno ale pekla kamarádka s houbovou náplní,byl výborný.
0 Nominace Nahlásit |
Náplň štrúdlu může být podle naší fantazie. Nejtypičtější, ale
je jablková náplň nebo také tvarohová, malinová, jahodová a už
zmiňovaná hrušková.
Štrúdl na slano může mít náplň např: šunka s paprikou a česnekem.
0 Nominace Nahlásit |
také je dobrá náplň .....jablka posypaná mletým mákem
nebo tvaroh a mák /tomu se říká šiml/
0 Nominace Nahlásit |
Jednou jsem u jedné babičky jedl štrúdl s kakaovou náplní.Bylo to velmi nezvyklé, ale dobré.Kakao bylo rozmícháno s mlékem, cukrem a možná ještě něčím a natřeno na kynuté těsto štrúdlu.
0 Nominace Nahlásit |
Šéfcukrář, pan Tadeaš Žrromski dělal nedostižný štrúdl z list. těsta s náplní rozvařených višní s uvařeným makem. Zabaleno do těsta , potřeno fondanem a upečeno. Nedalo se vydržet aby závin zchladl. K této dobrotě kopeček vanilkové zmrzliny. Přesný postup bohužel nevím.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |