Jaký je rozdíl, krom ceny, mezi těmato dvěma druhy soli hlavně ve využitelnosti, zdravotních plus i mínus. Dá se mořskou solí nahradit zcela sůl klasická domácí a podobně?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? mosoj, johana 56, briketka10, Beer4Real před 3939 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
domácí sůl se dá nahradit mořskou solí
rozdíl kromě ceny je asi takový
Základní složka, chlorid sodný zůstává chloridem sodným.
Kvalitní soli, zejména mořské, se ale dají použít i jinak než
vnitřně, můžete si z nich například udělat koupel, ovšem pozor, na sto
litrů padne celé kilo soli – tak, aby její koncentrace ve vodě
odpovídala koncentraci soli v lidském těle. Pak máte šanci, že touto
lázní zaženete nastupující virózu, bolavé klouby či zklidníte
namožené svaly.
http://www.vitalia.cz/clanky/druhy-soli/
0 Nominace Nahlásit |
Tak momentálně jsem zakoupil konvičku a dělám si výplachy nosu
izotonickým solným roztokem. Izotonický roztok je 9g soli na 1 litr vody (
fyziologická koncentrace- ředí se tím i injekce). Nejdříve jsem začal
kuchyňkou solí, potom jsem si koupil mořskou. Mořká sůl je daleko
příjemnější a účinnější.
Problém je, sehnat ji nejodizovanou. Bez přídatných látek na hrudkování
se sehnat dá. Pro výplachy ale stačí i ta kuchyňská.
Není to reklama na předraženou konvičku z Norska ale chvála nosních
výplachů.
http://www.lekarna.cz/rhino-horn-konvicka-na-vyplach-nosu-modra/
Do teď jsem nevěděl, že když budu lít vodu do jedné dírky tak to
samé množství bude druhou vytékat !!!! Když se to udělá z obou stran je
vymeteno
včetně nosní dutiny.
Doplňuji:
Na solení jídel je to už úplně jedno.
Upravil/a: mosoj
4Kdo udělil odpovědi palec? pusinka50, annas, briketka10, quentos
před 3939 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
V kuchyni používám řadu let JEN mořskou sůl :o) . Je jemná i hrubá
(do mlýnku).
S kamennou, tam kde ji používají mívám problém s přesolením :) např.
řízků.
Dále viz. briketka10. Jen doplním, že na ty klouby a doplnění jódo je
výborná Prešovská koupelová sůl. Kardiaci se nesmí cachtat v plné
vaně – ne hrudník!
Pouze menší množství (sedací, stačí i nohy ve kbelíku).
0
před 3939 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kamenná sůl je zpravidla jodovaná, což je úžasný vynález pro obyvatele nepřímořských oblastí. Vnitrozemci zpravidla nejí moc ryb a tak trpí nedostatkem jodu. Pokud baštíš dostatek mořských ryb, dopřej si sůl mořskou. Kuchaři tvdí, že chutná lépe, já to nepoznám a dost možná je to jen marketingový tah. Kamenná sůl bez jodu je značena jako pekařská, mnohem levnější než mořská, podle mě s mořskou identická
0
před 3938 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
mosoj, tak teraz som v rozpakoch – to myslíte vážne – jednou dierkou dnu a druhou von?
mám obavy, že v mojom prípade by von toho išlo viac – včítane obsahu žalúdka.
a hranolky nosom asi idú dosť blbo, nie?
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |