Avatar uživatele
tony2412

jaký je rozdíl mezi zahušťováním omáčky moukou a chlebem?

případně jeden krajíc kolik to je mouky asi?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 3528 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Dá se zahušťovat i jinak, hraškou, zeleninou, místo bílé mouky použít špadlovou, kuzu, škorobovou moučku atd.

Ale ptáte se na rozdíl mezi moukou a chlebem. Řekla bych, že v chuti. Pokud zahušťujete chlebem, hodí se do guláše, nikoliv do bílých omáček či polévek. Nebo uvařit z chleba chlebovou polévku.

Jaké množství chleba do guláše, chce vyzkoušet, záleží na tom, kolik dáváte cibule – při větším množství není třeba zahušťovat – na druhu masa. Na kilo masa se uvádějí 2 krajíčky chleba bez kůrky nebo chléb sušený, nastrouhaný.

Když maso podlijete, necháte je dusit asi tak 1/4 hodiny, pak přidáte chléb.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
dědapetr

Záleží na chuti a druhu omáčky,zahuštění je mnoho způsobů a guláš zahušťuje někdo chlebem a někdo moukou a nebo jíškou.Každému chutná něco jiného.Guláš zahušťuji chlebem ale málo,proto že dávám na dvě kila masa a kilo cibule černé pivo. A tak na zahuštění chleba není tolik potřeba.Chleba namelu a nechám uschnout a suchý ho v mixeru znova rozmixuji a potom používám,líp se rozvaří.
Doplňuji:
Ještě záleží jaké množství toho guláše je.

Upravil/a: dědapetr

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
arygnoc

doporučujem vyskúšať.

zahustiť múkou, „jíškou“, chlebom, sušenou zeleninou, hubami, rozšľahanou zeleninou, zemiakom, škrobovou múčkou, kukričnou múkou, smotanou, vajíčkom, a čo vás ešte napadne.

doporučujem ochutnať i nezahustené.

a rozdiel poznáte.

;-Q

pokiaľ sa nejedná o typicky českú omáčku a la svíčková (ktorej som nikdy neprišiel na chuť, možno práve pre tú jíškovú/múčnu fujtajblovú omáčku), doporučujem nezahusťovať.
Doplňuji:
neviem, kde ste prišli na to, že dotyčný chce zahusťovať guláš, keď sa pýta na zahusťovanie omáčky:

„jaký je rozdíl mezi zahušťováním omáčky moukou a chlebem?“


jedlo v čechách nazývané guláš NIE JE guláš (je to uvarené mäso v prapodivnej omáčke, čo sa ušetrí na mäse, to sa nadstaví „zahustením“, fujtajbl), a to najmä z dvoch dôvodov – guláš sa NEZAHUSŤUJE a nepodáva sa S KNEDLÍKMI, ale s chlebom!

oh!

;-Q

Upravil/a: arygnoc

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek