na netu jich je spousta , vím to, ale chtěla bych něco jednoduchého a dobrého , zase jiného než dělám běžně . Mám i hodně zelených .Všem děkuji
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? GM, elektrikář, iceT, Kerberus, johana 56, hanny 2, aloevera5 před 4847 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Včera jsem červená rajčata naházela do odšťavňovače a vytekla mi hustá šťáva konzistence protlaku.Ten jsem v krabičkách zamrazila,bude se hodit na rajskou omáčku a různé omáčky na těstoviny.
0 Nominace Nahlásit |
VÝBORNÝ DOMÁCÍ KEČUP
3 kg rajčat, 4–5 jablek, 4–5 cibulí, 2–4 stroužky česneku
2 dcl octu, 2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 15 dkg cukru, 10 ks cukerínu
(sacharinu = umělé sladidlo )
1/2 lžičky kari, 1/2 lžičky sladké a 1/2 lžičky pálivé papriky
1/2 lžičky skořice, 5–6 hřebíčků, 1 a 1/2 lžíce
nového koření
Rajčata nakrájíme na poloviny, jablka oloupeme, zbavíme jádřince, cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Dáme do velkého hrnce a přidáme ostatní suroviny. Vaříme hodinu a půl pod pokličkou a půl hodiny bez pokličky, občas promícháme. Mixérem rozmixujeme a ještě propasírujeme. Plníme do vyvařených láhví a uzavíráme vyvařenými víčky.
Až tento kečup ochutnáš, už nikdy nekoupíš normální v obchodě. Protože už ti nikdy kupovaný nebude chutnat !!!!
0 Nominace Nahlásit |
zelená nechte dojít – my jsme je dávali v papírové nízké krabici
na parapet za okno a postupně krásně dozrávaly…
babička má taky recept na domácí kečup, ale z hlavy ho nevím – zkusím
zjistit :)
já osobně bych je zkusila usušit – tenhle návod sice nemám vyzkoušený,
ale postupovala bych stejně:
http://www.rajcata.com/susena-rajcata/
0 Nominace Nahlásit |
Ta nedozrálá rajčata bych zkusila zavařit jako okurky:
2kg rajčat
4 střední mrkve
2 střední cibule
nálev
3l vody
1 lžička soli
asi 350g cukru
deko
5 bobkových listů
8 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
1 l octa
Do vody dáme sůl,cukr,deko a koření.Přivedeme k varu,odstavíme a
přidáme ocet.
Do zavařovacích sklenic naskládáme nedozrálá rajčata a prokládáme
nakrájenou mrkví a cibulí.Naplněné sklenice zalijeme vychladlým
nálevem.Zavíčkujeme a dáme do trouby sterilovat asi 15\20minut při
180 stupních.Ještě horké sklenice vyndáme z trouby a položíme na
utěrku dnem vzhůru.Necháme vychladnout.
0 Nominace Nahlásit |
SMĚS NA TOPINKY
1kg rajčat
3 velké papriky
3 cibule
1 palička česneku
4 feferonky
Tyto suroviny pomeleme a přidáme:
1 lžíce cukru
1 lžíce soli
1/2 balíčku mletého pepře
1/2 dcl octa
1 dcl oleje
Vše smícháme,dáme na plech.Pečeme v troubě
1 hodinu na 200°C.Horké plníme do sklenic.
Doplňuji:
Marmeláda z rajčat
1,5 kg cukru
1,5 dcl rumu
3 kg rajčat
3 x Pektogel
2 x vanilkový cukr
6 lžiček kyseliny citronové
spařená rajčata oloupeme,rozvaříme a propasírujeme,přidáme ostatní suroviny (rum až po zahuštění).
Upravil/a: johana 56
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, elektrikář, hanulka11, Drap
před 4847 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Moje babička dělala výbornou rajčatovou marmeládu. nikdo nepoznal z čeho je a všm moc moc chutnala… ale recept si bohužel nepamatuju. Snad zde mám uveden v kontaktu email, tak pokud byste o něj měla zajem tak mi tam napište…a já ho zjistím:)
0 Nominace Nahlásit |
Rajčata spařím, oloupu.Nakrájím je na čtvrtky, bez bubáků a lehce
osolím.
Přidám bazalku nebo oregano, česnek a když máš ráda i feferonu.
Naskládám je do sklenic a zavíčkuji. Steriluji 15 minut.
Používám je do omáček, na pizzu, guláše, těstoviny,prostě všude, kam
se hodí.I to koření si může každý přizpůsobit podle sebe.
0 Nominace Nahlásit |
Zelená rajčata jsme dávali vždy do čalamády (zavařuje se jako okurky, i nálev je stejný, dáváme tam papriky,cibuli,hrášek, kukuřici,zelená rajčata, okurky…prostě zeleninu, kterou máš ráda a je snadno dostupná a není drahá). Červená rajčata jsme přidávali do čalamády s houbama, houby se povaří, na kousky paprika, cibule, zalít nálevem a zavařit. Rajčata se v tom dost rozvařila a bylo to takový kečupoidní, výborný do toastů, na pizzu, na topinky, do rohlíků…
0 Nominace Nahlásit |
Já jsem při nad úrodě vařil zeleninové lečo. 1 kg rajčat 1 kg paprik. 20 deka cibule.Lžíce hořčičných semínek, pepř. feferonku do každé sklenice. Malinko podlil a ve velkém hrnci nechal přejít varem. Nandal do sklenic, a sterilizoval. Dalo se to jíst jako salát, základ pod maso nebo vejce a salám, na lečo.Před prvními mrazíky otrhal dal do lahví od okurek z jablky a na slunci uzavřené nechal dojít
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |