Avatar uživatele
Ellin

Je při dietním režimu lépe stravitelnou potravinou rýže nebo křehké plátky rýžové?

Ahoj,
mám žaludeční potíže a musím jíst jen jídlo co se lehce tráví a tak se ptám Vás jestli je lepší volbou rýže nebo křehké plátky..

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4460 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Damiana

Já bych ti doporučovala spíš vařenou rýži. Zejména ten „šlem“, který na ní ulpívá, když ji nepropláchneš, působí na trávicí potíže hodně pozitivně. Křehké plátky jsou přece jen pečené a právě proto možná trochu náročnější na trávení. Uškodit by ti neměly, ale když se ptáš co z toho je lepší, jsem pro rýži. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Jednoznačně souhlasím s Damianou. Mám ověřeno ze žlučníkové diety, že vařená rýže lépe zasytí a nevyvolává žádné střevní ani žaludeční potíže. Pokud jde o mne, tak mi lépe seděla ale suchá rýže, jen velmi mírně osolená a když už to bylo lepší tak k ní třešňový kompot rozředěný převařenou vodou. Křehké plátky na dietu nejsou tím nejlepším řešením – snad jen na redukční.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
jmhad

vše mluví pro rýži,ale těch je řada variant.Takže vybrat si tu správnou,tedy raději o něco dražší – hnědou,basmati,in­diánskou a pod.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pusinka50

Rýže. A dodrž dobu vaření a nepřevař jí. Zvedl by se u ní glykemický index a měla bys dříve hlad.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek