Avatar uživatele
jirka F

Jedli jste někdy hlavní chod pouze lžící?

Jaký k tomu byl případně důvod?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? briketka10 před 1790 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Na čundru, při táboření, pěkně z ešusu. Tam, kdybych vytáhl příbor, tak by se asi všichni počůrali smíchy.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Edison

Samozřejmě. Podle typu jídla… A my starší, jsme v jisté době jedli všechno bagrem a z ešáku.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
autacek

No jistě, na vojně. A bagrem mohli jíst jen mazáci.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Rokio

Když jsem měl k obědu salát, tak jsem ho jedl pouze lžící. Někdy, když jsem neměl moc hlad, jsem měl k obědu pouze polévku, a tu jsem samozřejmě jedl pouze lžící.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Ano, jako malej…
Ale i jako velkej, existují jídla pro která je to praktičtější.
Třeba u nás se dělá jistý druh zelňačky se šťouchanýma škvarkovýma bramborama. Ňamka. Jednoznačně lžíce… Jiná věc je, že i po tom, co se člověk nacpe k prasknutí má zas za půl hodiny hlad…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
nyjono

Jasně. Mnohokrát. Záleží na jídle.
Něco se lépe nabírá lžící, když z vidličky padá.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

U nás doma se jídávalo lžící celoročně kromě svátečních obědů nebo večeří, to se pěkně prostřelo a vytáhlo sváteční nádobí a příbory. Proč, to nevím.
V mojí dnešní domácnosti jíme příborem normálně.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kodl67

Ano.Na vojně.A lžíci se říkalo bagr.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hufnágl

Zrovna dnes jsem měl krupici. Příborem by se doooouho jedla. Jinak guláš jím zásadně lžíci a přikusuji rohlík – i v restauraci.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Bobek 2

Na táborech, vandrech nebo na chatě při vaření a stravování v polních podmínkách je to standard, a mám to spojené s neformální kamarádskou atmosférou a romantikou (nikoliv tedy s vězeňským nebo vojenským prostředím nebo s bídou a nouzí).
Je zajímavé, že moje maminka či babička z její strany, kteří mají spíš středostavovské předky, to vnímali taky tak, zatímco tatínkovi předci byli horníci a dělníci, a proto byl táta ze své rodiny naučený dbát na úroveň stolování, abychom se neodbývali, abychom jedli vždy příborem, společně, a druhé si nedávali na talíř od polévky. I když o prázdninách byl taky schopný jíst z ešusu lžící, když na to přišlo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Doma jím nejraději oblébenou lžící (mám 2, tou dětskou „bagruji“
přes 55 let. Jindy jen vidličkou.
;-D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
briketka10

Rajskou, kuře na paprice, guláše, zelňačku,
rizoto, těstovinové saláty a krupičku jím vždy
lžící jinak se nedá..
smaženice a další sladká jídla, jako žemlovka,
palačinky atd..

Moje mamka jedla jenom lžící :( Příborem jen ve
společnosti. To jsme ji s taťkou a ségrou zazlívali.

Upravil/a: briketka10

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Mc Merkurion

… krom hospod neustále (člověk pak má volnou ruku třeba na myš nebo kus masa s držátkem) …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
EKSOT123

Jen výjimečně. Většinou mám kromě lžíce i nůž.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek