Když smažím řízky normálně v trojobalu, tak ty poslední pak mám už dočerna od připálené strouhanky, co při každém smaženém řízku odpadá. Jak to děláte? Měníte v průběhu smažení olej a čistíte pánvičku?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? ReHu před 5315 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Já měním olej hned, když je v něm víc drobečků, a pánev vytřu
ubrouskem před dalším nalitím oleje. Smažení trvá sice déle, ale
přepálený tuk určitě zdraví neprospívá.
Nejčastěji však smažím řízky v troubě bez tuku. Položím je na
pečicí papír, postříkám olejem. Když je jedna strana červená,
obrátím.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud vidím že při konci mám řízky do černa olej vyleju panvičku vyčistím naleju nový olej a dosmažím zbytek řízků.
2Kdo udělil odpovědi palec? GM, elektrikář
před 5315 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ke smažení používám jen vajíčko a strouhanku.Rozdil při hotovém řízku není žádný a ještě ušetříte čas i nádobí.Když dělám více řízku,tak je dám na pekáč.Když na pánvičce,tak za včas olej scedim a vytřu pánev.Scezený olej vrátim a přidám nový.
2Kdo udělil odpovědi palec? anonym, elektrikář
před 5315 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Maso musí být suché,když ho obalujete.Smažte pomalu a řízky hlídejte.U začínajících kuchařek bývá poslední řízek tmavší,chce to cvik a nespěchat.Olej dolévejte podle potřeby.
2Kdo udělil odpovědi palec? anonym, elektrikář
před 5314 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já taky dávám na každou várku nový olej.Vyleju,vytřu ubrouskem,nebo přecedím přes sítko a jenom doleju trochu nového.Nebo taky hodně peču v troubě všechny naráz.Já ale na oleji.Na pečícím papíru jsem nezkoušela,ale je to dobrý nápad.Vyzkouším,protože se mi v troubě řízky někdy přilepí a nevím,čím to je.
0 Nominace Nahlásit |
a na že jsou fritovací hrce,jen na hranolky?
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 5314 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Při smažení nahnu pánev na jednu stranu druhou setřu papírovým ubrouskem. Pokud je dělám ve fritáku, na konci olej přecedím na cedníku z papírovým ubrouskem.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |