Avatar uživatele
Lorelai

Krupicová kaše

Jde večer uvařit krupicová kaše, dát ji do sklenice nebo misky a vzít si ji další den na svačinu do školy? Nezkazí se třeba nějak a jak chutná studená?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4050 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Krupicová kaše se dá jíst i studená. Ale zkuste si ji vylepšit. Uvařit tzv. flameri.

To nejjednodušší
Z mléka, krupice, cukru a špetky soli uvaříme hustou kaši. Nějakou formu si vypláchneme studenou vodou a kaši do ní nalijeme, necháme v lednici asi 2 hodiny chladit. Opatrně vyklopíte a posypeme kakaem.

Přidávám kousek másla při vaření krupice. Nemusíte dávat do formy, ale nalít do vhodné skelničky, nechat vyhcladnout a ráno si vzít s sebou.

Může vylepšit tím, že do hotové krupice zamícháme hrozinky, ořechy, citronovou kůru, džem, kandované ovoce. K tomu si vezmete do školy třeba jablko a máte výbornou svačinku.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Ano – lze to, jen si ji musiš uvařit řidší (než obvykle), do rána zhoustne. Podobně se třeba běžně prodává kaše rýžová.
A jak chutná? – jako studená krupičná kaše, jak jinak – já ji nemusím ani teplou, takže chuť té studené chválit nebudu určitě…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek