Krupicová kaše se dá jíst i studená. Ale zkuste si ji vylepšit. Uvařit tzv. flameri.
To nejjednodušší
Z mléka, krupice, cukru a špetky soli uvaříme hustou kaši. Nějakou formu
si vypláchneme studenou vodou a kaši do ní nalijeme, necháme v lednici asi
2 hodiny chladit. Opatrně vyklopíte a posypeme kakaem.
Přidávám kousek másla při vaření krupice. Nemusíte dávat do formy, ale nalít do vhodné skelničky, nechat vyhcladnout a ráno si vzít s sebou.
Může vylepšit tím, že do hotové krupice zamícháme hrozinky, ořechy, citronovou kůru, džem, kandované ovoce. K tomu si vezmete do školy třeba jablko a máte výbornou svačinku.
0 Nominace Nahlásit |
Ano – lze to, jen si ji musiš uvařit řidší (než obvykle), do rána
zhoustne. Podobně se třeba běžně prodává kaše rýžová.
A jak chutná? – jako studená krupičná kaše, jak jinak – já ji
nemusím ani teplou, takže chuť té studené chválit nebudu určitě…
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |