Jsem diabetik a chci se zeptat zda lze ve vánočce nahradit cukr um.sladidlem?Hlavně se jedná o to,zda těsto vykyne.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, briketka10, marci1 před 3963 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
zde máte taky recept na vánočku
píší v něm, že můžete použít ten
cukerín, ale je v ní rum..
http://www.vyhledejrecepty.cz/click/index/155803/?site=recepty.centrum.cz
0 Nominace Nahlásit |
Jsou sušená droždí v sáčku která vykynou i bez cukru jinak kávová lžička potravy pro kvasinky by tě v 1 kg mouky neněla ublížit.
2Kdo udělil odpovědi palec? johana 56, briketka10
před 3963 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Snad ano, existují recepty na dia vánočky : http://www.toprecepty.cz/recept/3313-dia-vanocka/
1Kdo udělil odpovědi palec? briketka10
před 3963 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kromě už uvedených důvodů rovněž většina umělých sladidel podléhá rozkladu za více či méně zvýšených teplot, vzniklé produkty nejenže nemusí být sladké či dokonce budou například hořké, ale některé i vyloženě jedovaté (typicky u aspartamu) – kdysi jsem viděl v obchodě umělé sladidlo určené pro pečení, nevím, jestli se ještě prodává.
1Kdo udělil odpovědi palec? briketka10
před 3963 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ano, stačí si zajít do zdravé výživy a tam se optat na sladidlo vhodné na pečení a pro diabetiky, krom toho už jsem kolikrát kupoval v supermarketech (nejčastěji v tescu). :)
0 Nominace Nahlásit |
Bohužel – ne. Cukr funguje jako ´krmivo´ pro kvasinky, takže nebude-li
v těstě v dostatečném množství,těsto nevykyne.
Možná by řešením bylo použít prášek do pečiva, ale nejsem si jist, zda
by pak vánočka byla vánočkou.
0
před 3963 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |