Nějak pořád nemám odvahu do kynutého těsta. Je sušené droždí stejně dobré jako čerstvé?
https://pixabay.com/cs/photos/rohl%C3%ADky-pe%C4%8Den%C3%BD-dozlatova-hork%C3%A9-2049/
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, Complex před 2087 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
V poslední době jsem měla problémy s normálním droždím. Stále stejný postup, ale droždí špatně kynulo.
Proto jsem teď 2× po sobě vyzkoušela sušené droždí, bez problémů, dělala jsem slané rohlíčky.
Ale vzpomínám si, že v minulosti mně známí dovezli sušeéí droždí z francouzské prodejny v Praze, vše v pořádku.
Ale teď jsem zjistila, že české s obrázkem vánočky lépe kyne než francouzské, i když má stejný obal jako původní.
Zřejmě záleží i na mouce,.tuku, nebo se nedaří, když se dařit má.
0 Nominace Nahlásit |
Mně vždycky připadalo, že sušené droždí má jinou – trochu
zvláštní – příchuť.
Ale jednou jsem si chtěla upéct chleba a pro čerstvé droždí se mi
nechtělo
jít (ani jsem si nebyla jista, jestli by je u Vietnamců měli).
Tak jsem použila sušené, jen jsem ho pro jistotu dala o trochu
méně.
Chleba se podařil, žádná divná příchuť. Od té doby mám pro
podobné
případy vždycky alespoň jeden sáček „do foroty“.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1710 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |