Je rozdíl mezi smaltovaným hrncem a smaltovaným pekáčem (mimo tvaru)? Nemůže se smaltovaný hrnec při pečení v troubě nějak poničit (protože se třeba používají jiné materiály než už smaltovaného pekáče určeného do trouby)?
PS: Hrnec samozřejmě nebude mít žádné plastové úchytky ani skleněnou
poklici.
Doplňuji:
Nechápu, jak cochee může dostat palec (od gecco), když si nedokáže ani
přečíst moji otázku.
„a pekáč, jak jistě sám uznáš, je nádobí určené přímo do trouby“ já se ale vůbec neptam na pekáč … já vim že pekáč je do trouby a hrnec na plotnu … a přesně z toho důvodu se tady ptám, zda může i smaltovaný hrnec do trouby nebo je tam oproti pekáči nějaký jiný výrobní proces a mohlo by v troubě dojít k poškození hrnce … takže odpovídáš úplně zcestně
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 3643 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Klidně jej použít můžeš, smalt je odolný.
Pokud jde o ucha – v troubě se mohou poškodit nejen plastová, ale
i dřevěná nebo eloxovaná, naopak skleněná poklice by měla teplotu
v troubě vydržet.
😉
Doplňuji:
Ad Doplnění: Právě proto, že smaltovaný pekáč i hrnec jsou vyráběné
stejně, smalt je prostě smalt – a smaltuje se černý plech…
😉
Cochee ti odpověděl dobře.
Upravil/a: gecco
0 Nominace Nahlásit |
Co bys nemohl? Máme doma tři smaltované pekáče – a pekáč, jak
jistě sám uznáš, je nádobí určené přímo do trouby.
Doplňuji:
Dobře, tak tedy jinak.
Ne, smaltovaný hrnec nesmíš použít v troubě.
Už spokojenej?
Upravil/a: cochee
0 Nominace Nahlásit |
Samozřejmě můžeš.
Právě z podobných důvodů je nádobí již řadu let smaltováno.
Praxe
0 Nominace Nahlásit |
Nezdôraznila si , že Ti ide o platové uši. Aj mňa to pomýlilo. Lebo u nás sa pekáč veselo používa do trúby na pečenie, na to je určený, ale samozrejme, že má kovové uši bez plastu. A čo tak používať jenské sklo, alebo hlinený tzv. rímsky pekáč.
0
před 3643 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
2gecco:
Ne, cochee odpověděl absolutně blbě! Píše že má pekáč a že pekáč je
do trouby. Na to se já ale nikde neptam.
Co je smaltování částečně vím, ale zajímalo mě, zda tam nejsou nějaký rozdíly při výrobě (mimo tvaru) … přece jen princip ohřevu, teplot a celého namáhání je rozdílný … ano, chtělo by se říct, že je to jedno, ale chtěl jsem se zeptat, zda s tím má někdo reálně zkušenosti … a proto informace, že smaltovaný pekáč, určený do trouby může do trouby (což by bylo dost k ničemu, kdyby do trouby nemohl) je odpověď úplně zcestná a neodpovídá na to, zda je smaltovaný hrnec vyroben stejným způsobem …
😉
OK…
Tak prostě ber jako fakt, co jsem ti napsal v doplnění – pokud jde
o materiál a smaltování není mezi smaltovaným hrncem a smaltovaným
pekáčem rozdílu.
😉
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |