V létě venku na grilu? Doma jak?
Makrelu? Lososa? Úhoře? Tuňáka? Candáta? Pangase?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Může, prosím Agneta, uvést zdroj, ze kterého čerpala, když napsala,
že mořské ryby by se měly konzumovat pro obsah Omega 6? Omega 3 – beru,
ale Omega 6?
A.....já se neptala, co by se mělo ale na to, jak a co kdo konzumuje.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? pusinka50, marci1, Nevíteto?, NelieM, gecco, zzzlatokopka před 3477 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nejraději mám dravce – candáta, štiku, pstruha (preferuju domácí),
někdy lososa, nedávno mne příjemně překvapil pstruh lososovitý, výborný
je morčák nebo pražma, samozřejmě tuňák…
😉
Grilované, pečené, vynikající jsou ale třeba pošírované pstruží
filety (nebo i celí pstruzi – jen je to trošku drbačka s kostmi).
A určitě doporučím rybí polévku – ať už českou klasiku
s kořenovou zelennou nebo třeba halászlé…
😉
Ryby jsou – hned po hovězím, vepřovém a jehněčím, mé
nejoblíbenější…
😉
8Kdo udělil odpovědi palec? ReHu, annas, brillant, briketka10, marci1, NelieM, Agneta, zzzlatokopka
před 3479 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jednou týdně (nebo minimálně) by se měla konzumovat mořská ryba,
kvůli Omegám 3 a 6.
Jelikož v dnešní době už nikdo nepotřebuje tu kalorickou výživu
minulého století, tak doporučuji na stole více ryb a drůbeže než
červeného masa, ale spíš ještě více zeleniny (a ovoce):D
Doplňuji:
Pangase*, úhoře, žraloka a chobotnici vylučuji:DDD
*) toho pro bulharské důchodce:DDD
Upravil/a: Agneta
5Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10, anonym, gecco, zzzlatokopka
před 3479 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ryby mám ráda moc ráda, u prarodičů máme v rybníku pstruhy,
v létě si je sami chytíme a připravíme je na grilu. Naložené v koření
na ryby, česneku, olivovém oleji a petrželí s citronem. Neznám nic
lepšího :)
Taky mám ráda čerstvého lososa, ne zamrazeného, ten se nedá.
Když jedeme do Chorvatska je naše tradice, v 6. ráno dojet do města na
trh, nakoupit čerstvé ryby a večer je šoupneme na gril, taky perfektní.
Jednou nám je připravoval pan domácí, ke kterému jezdíme už 6 let podle
svého tajného receptu a musím říct, že tak dobře upravenou rybu jsem
nikdy nejedla. Už se na to letos těším :)
Jinak na Vánoce míváme většinou candáta, nebo štiku. Kapr nám
nechutná.
0 Nominace Nahlásit |
Ryby jím dosti často, hlavně mořské. Miluji lososa, třeba v alobalu s troškou oleje, nebo na pánvi opečený, posolený, s pepřem a bazalkou. Dále mám ráda tuňáky, třeba kousky v konzervě, v zeleninovém, či těstovinovém salátě. 🙂
4Kdo udělil odpovědi palec? ReHu, brillant, gecco, zzzlatokopka
před 3477 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Rehu: víš, obsah omega 3 a 6 kyselin by měl být v potravě vyvážený, a jejich poměr ve stravě zachován, protože jedna bez druhé nereaguje tak, jak by měla.
Vícenenasycené mastné kyseliny omega 3 a 6 jsou nejvíce obsaženy
v tucích rostlinného původu a v rybím tuku. Pomáhají snižovat hladinu
cholesterolu v krvi, snižují riziko krevních sraženin. pomáhají i na
kardiovaskulární nemocnění. Některé z těchto kyselin si náš organizmus
nedokáže vytvořit sám a musíme je dodávat stravou (jedná se o kyselinu
linolovou ze skupiny omega-6 nenasycených mastných kyselin, a o kyselinu
alfa-linolenovou, patřící do skupiny omega-3 nenasycených mastných
kyselin.
Doplňuji:
Nemám moc ráda tepelně upravené ryby. Tak si to vynahrazuji různými
pepřenkami, zavináči, rybím salátem apod.
Upravil/a: pusinka50
4Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, ReHu, gecco, annas
před 3477 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
jednou v roce na Vánoce, tuhle koukám: žraločí steak chutná prej příšerně a cena ne na moji kapsu
2Kdo udělil odpovědi palec? ReHu, briketka10
před 3479 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
ReHu, já se tě nechtěla nijak dotknout.-) Ale chtěla jsi po Agnetě
uvést zdroj, ze kterého čerpala, když napsala, že mořské ryby by se měly
konzumovat pro obsah Omega 6? Omega 3 – beru, ale Omega 6.
Agneta ti na to neodpověděla, resp. odpověděla nějaké blbosti, tak jsem to
prostě bez vedlejších úmyslů napsala já.:-)) Myslela jsem jen, že bys to
chtěla vědět:-) Tak promiň:-)
Mě se odpověď nedotkla, jen zírám, kam se dostala normální otázka o konzumaci ryb.
V rybách, jak uvádí Annas, je obsah omega 6 minimální, tedy ho neberu extra v potaz.
Odkazů týkajících se obsahů omega kyselin je na netu mraky.
http://www.fitkul.cz/clanky/198-Rozdil-mezi-omega3-a-omega6-mastnymi-kyselinami
Pusinko, v této otázce přece vůbec nejde o to, jestli má nebo nemá
být poměr omega vyvážený.
Ptala jsem se, jaké ryby jite, jam často a jak připravené.
To, že Omega mají být v rovnováze je jasný, ale s mou otázkou to vůbec
nesouvisí.
A to, že ryby obsahují Omega 3 a Omega 6 je v semínkách a ořechách
také s otázkou nesouvisí.
V rybách je více mastných kyselin Omega 3, ale najdeme i kyseliny Omega
6, jak je možné zjistit z odkazu na Vitalia.cz.
http://www.vitalia.cz/clanky/pstruh-nebo-kapr-pokud-jde-o-tuky-je-to-jasne/
I když samozřejmě nejvíc kyselin Omega 6 je v olejích.
Řepkový a slunečnicový olej, sójový olej, sezamový olej, margaríny,
sezamová semínka, dýňová semínka atd.
marci1 >>> prosímtě, hlavně né v alobalu na grilu > hliník
je fakt nebezpečný, zeptej se našeho Zjentka – ten před rokem snědl
omylem kebab i s alobalem, a měl potom „krásné“ problémy…
Hliník se nesmí dostat do kyselého prostředí (zelí – hl. vidlička), a
do vyších teplot, jako je gril, neboť už při 700°C taje – ale už při
nižších teplotách se odpařuje(na tvoje maso?):D
►„Může, prosím Agneta, uvést zdroj, ze kterého čerpala, když
napsala, že mořské ryby by se měly konzumovat pro obsah Omega 6? Omega
3 – beru, ale Omega 6?
A.....já se neptala, co by se mělo ale na to, jak a co kdo
konzumuje. “◄
Ano, můžu ► čerpej ze zdroje „Copyright Agneta“…ověřuj si sama. Co totiž já napíšu – je napůl svaté…:DDD►a proto žádné zdroje uvádět nemusím:DDD
„Grilované, pečené, vynikající jsou ale třeba…“ ► vynikající je třeba i dobře kořeněný plastik = jako je vegánské maso, tam zaručeně nepoznáš, že to není maso – ale náhražka ze sóji, oleje a pšenice (plus chemie, tvrzené tuky apod.) – a můžeš při tom „žraní“ i pěkně hubnout…:DDD
Já se tím „reklamním způsobem vynikající“ neživím, můžeš mi stokrát říkat, jak je to vynikající – já se ptám jen po tom, co je zdravé…„Vynikající podrážky z bot“ (rakovinotvorný způsob života) jsou mi cizí:DDD
Co to plácáš za nesmysly?
Pokud nejsi schopná normálně odpovědět na normální otázku, tak
neodpovídej.
Ptala jsem se na ryby. Ne na sójovou náhražku nebo kořeněný plastik.
Ryby Omegu 6 neobsahují.
ReHu >>> my se lišíme původem. Hraběnka „von Salm – Reifferscheidt“ se nehodlá s lopatou dohadovati:DDD
Děvčata, zachovejte si důstojnost 😁 Agneto, víš kdo to je Karl von Bahnhof?:-DD
Chobotnici asi vyloučila pro jistotu, protože to není ryba (otázka zněla na ryby), to ani ten žralok, když to vezmeme přísně zoologicky. Mě zas zaujali bulharští důchodci. Proč ne třeba zimbabwští?
Prosímvás vy dva vtipkaři – chobotnici a šneky bych fakt ani nechtěla
zkusit:DDD
Mě stačil žralok. Gecco vzpomínáš – na Islandu…? To sis taky dal,
co?:DDD
Asi jsi byla v jiné výpravě…
Já jsem k tomu žraloku v ´garáži´ jen přičichnul – a už jsem
´mazal´ proti větru…
😉
Šneci jsou v dobré rybí restauraci, třeba na bilinkovém, másle, fakt výborní. Jakože chobotnice bych v životě nejedla a ani ostatní mořské potvory mě nelákají. Nebo je spíš neumím upravit, aby to nebyl bletbajs bez chuti a zápachu.
No moc jich tam asi nebude, páč ještě před důchodem jich většina umře, ale to nás čeká taky 🙂
Drap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |