Avatar uživatele
ReHu

Pokud jíte ryby, jak často? A jaké nejčastěji kupujete? Jak je připravujete?

V létě venku na grilu? Doma jak?
Makrelu? Lososa? Úhoře? Tuňáka? Candáta? Pangase?

~~~~~~~~~~~~~­~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~­~~~~~~~~~~~~

Může, prosím Agneta, uvést zdroj, ze kterého čerpala, když napsala, že mořské ryby by se měly konzumovat pro obsah Omega 6? Omega 3 – beru, ale Omega 6?
A.....já se neptala, co by se mělo ale na to, jak a co kdo konzumuje.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: ReHu

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? pusinka50, marci1, Nevíteto?, NelieM, gecco, zzzlatokopka před 3477 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Nejraději mám dravce – candáta, štiku, pstruha (preferuju domácí), někdy lososa, nedávno mne příjemně překvapil pstruh lososovitý, výborný je morčák nebo pražma, samozřejmě tuňák…
😉
Grilované, pečené, vynikající jsou ale třeba pošírované pstruží filety (nebo i celí pstruzi – jen je to trošku drbačka s kostmi).
A určitě doporučím rybí polévku – ať už českou klasiku s kořenovou zelennou nebo třeba halászlé…
😉
Ryby jsou – hned po hovězím, vepřovém a jehněčím, mé nejoblíbenější…
😉

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Agneta

Jednou týdně (nebo minimálně) by se měla konzumovat mořská ryba, kvůli Omegám 3 a 6.
Jelikož v dnešní době už nikdo nepotřebuje tu kalorickou výživu minulého století, tak doporučuji na stole více ryb a drůbeže než červeného masa, ale spíš ještě více zeleniny (a ovoce):D
Doplňuji:
Pangase*, úhoře, žraloka a chobotnici vylučuji:DDD
*) toho pro bulharské důchodce:DDD

Upravil/a: Agneta

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
NelieM

Ryby mám ráda moc ráda, u prarodičů máme v rybníku pstruhy, v létě si je sami chytíme a připravíme je na grilu. Naložené v koření na ryby, česneku, olivovém oleji a petrželí s citronem. Neznám nic lepšího :)
Taky mám ráda čerstvého lososa, ne zamrazeného, ten se nedá.
Když jedeme do Chorvatska je naše tradice, v 6. ráno dojet do města na trh, nakoupit čerstvé ryby a večer je šoupneme na gril, taky perfektní. Jednou nám je připravoval pan domácí, ke kterému jezdíme už 6 let podle svého tajného receptu a musím říct, že tak dobře upravenou rybu jsem nikdy nejedla. Už se na to letos těším :)
Jinak na Vánoce míváme většinou candáta, nebo štiku. Kapr nám nechutná.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zzzlatokopka

Mám ráda pstruha na grilu, sním i pangas, nemám ráda lososa.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
marci1

Ryby jím dosti často, hlavně mořské. Miluji lososa, třeba v alobalu s troškou oleje, nebo na pánvi opečený, posolený, s pepřem a bazalkou. Dále mám ráda tuňáky, třeba kousky v konzervě, v zeleninovém, či těstovinovém salátě. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pusinka50

Rehu: víš, obsah omega 3 a 6 kyselin by měl být v potravě vyvážený, a jejich poměr ve stravě zachován, protože jedna bez druhé nereaguje tak, jak by měla.

Vícenenasycené mastné kyseliny omega 3 a 6 jsou nejvíce obsaženy v tucích rostlinného původu a v rybím tuku. Pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi, snižují riziko krevních sraženin. pomáhají i na kardiovaskulární nemocnění. Některé z těchto kyselin si náš organizmus nedokáže vytvořit sám a musíme je dodávat stravou (jedná se o kyselinu linolovou ze skupiny omega-6 nenasycených mastných kyselin, a o kyselinu alfa-linolenovou, patřící do skupiny omega-3 nenasycených mastných kyselin.
Doplňuji:
Nemám moc ráda tepelně upravené ryby. Tak si to vynahrazuji různými pepřenkami, zavináči, rybím salátem apod.

Upravil/a: pusinka50

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lexx

jednou v roce na Vánoce, tuhle koukám: žraločí steak chutná prej příšerně a cena ne na moji kapsu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
terry

Jím je méně často, než chci.
Občas lososa v restauraci.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
pusinka50

ReHu, já se tě nechtěla nijak dotknout.-) Ale chtěla jsi po Agnetě uvést zdroj, ze kterého čerpala, když napsala, že mořské ryby by se měly konzumovat pro obsah Omega 6? Omega 3 – beru, ale Omega 6.
Agneta ti na to neodpověděla, resp. odpověděla nějaké blbosti, tak jsem to prostě bez vedlejších úmyslů napsala já.:-)) Myslela jsem jen, že bys to chtěla vědět:-) Tak promiň:-)

před 3476 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ReHu

Mě se odpověď nedotkla, jen zírám, kam se dostala normální otázka o konzumaci ryb.

V rybách, jak uvádí Annas, je obsah omega 6 minimální, tedy ho neberu extra v potaz.

Odkazů týkajících se obsahů omega kyselin je na netu mraky.

http://www.fit­kul.cz/clanky/198-Rozdil-mezi-omega3-a-omega6-mastnymi-kyselinami

http://www.ti­llmann.cz/potra­viny/209-tuky-jak-optimalizovat-pomr-mastnych-kyselin-omega-6-a-omega-3-

před 3475 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ReHu

Pusinko, v této otázce přece vůbec nejde o to, jestli má nebo nemá být poměr omega vyvážený.
Ptala jsem se, jaké ryby jite, jam často a jak připravené.
To, že Omega mají být v rovnováze je jasný, ale s mou otázkou to vůbec nesouvisí.
A to, že ryby obsahují Omega 3 a Omega 6 je v semínkách a ořechách také s otázkou nesouvisí.

před 3477 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
annas

V rybách je více mastných kyselin Omega 3, ale najdeme i kyseliny Omega 6, jak je možné zjistit z odkazu na Vitalia.cz.
http://www.vi­talia.cz/clan­ky/pstruh-nebo-kapr-pokud-jde-o-tuky-je-to-jasne/

I když samozřejmě nejvíc kyselin Omega 6 je v olejích.
Řepkový a slunečnicový olej, sójový olej, sezamový olej, margaríny, sezamová semínka, dýňová semínka atd.

před 3476 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ReHu

Annas, díky za příspěvek, ale dotaz nebyl na žádnou z omega kyselin.

před 3475 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ReHu

Příspěvek smazán administrátorem.

před 3477 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Agneta

marci1 >>> prosímtě, hlavně né v alobalu na grilu > hliník je fakt nebezpečný, zeptej se našeho Zjentka – ten před rokem snědl omylem kebab i s alobalem, a měl potom „krásné“ problémy…
Hliník se nesmí dostat do kyselého prostředí (zelí – hl. vidlička), a do vyších teplot, jako je gril, neboť už při 700°C taje – ale už při nižších teplotách se odpařuje(na tvoje maso?):D

před 3477 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Agneta

►„Může, prosím Agneta, uvést zdroj, ze kterého čerpala, když napsala, že mořské ryby by se měly konzumovat pro obsah Omega 6? Omega 3 – beru, ale Omega 6?
A.....já se neptala, co by se mělo ale na to, jak a co kdo konzumuje. “◄

Ano, můžu ► čerpej ze zdroje „Copyright Agneta“…ověřuj si sama. Co totiž já napíšu – je napůl svaté…:DDD►a proto žádné zdroje uvádět nemusím:DDD

„Grilované, pečené, vynikající jsou ale třeba…“ ► vynikající je třeba i dobře kořeněný plastik = jako je vegánské maso, tam zaručeně nepoznáš, že to není maso – ale náhražka ze sóji, oleje a pšenice (plus chemie, tvrzené tuky apod.) – a můžeš při tom „žraní“ i pěkně hubnout…:DDD

Já se tím „reklamním způsobem vynikající“ neživím, můžeš mi stokrát říkat, jak je to vynikající – já se ptám jen po tom, co je zdravé…„Vynikající podrážky z bot“ (rakovinotvorný způsob života) jsou mi cizí:DDD

před 3477 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ReHu

Co to plácáš za nesmysly?
Pokud nejsi schopná normálně odpovědět na normální otázku, tak neodpovídej.
Ptala jsem se na ryby. Ne na sójovou náhražku nebo kořeněný plastik.
Ryby Omegu 6 neobsahují.

před 3477 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Agneta

ReHu >>> my se lišíme původem. Hraběnka „von Salm – Reifferscheidt“ se nehodlá s lopatou dohadovati:DDD

před 3477 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ReHu

Možná, že ne jen původem. Možná taky inteligencí.

před 3477 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ReHu

Příspěvek smazán administrátorem.

před 3477 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ReHu

Příspěvek smazán administrátorem.

před 3477 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Agneta

Ano, děkuji:DDD

před 3477 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Agneta

Buď vděčná…ale ty jsi nevděčná:DDD

před 3477 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Děvčata, zachovejte si důstojnost 😁 Agneto, víš kdo to je Karl von Bahnhof?:-DD

před 3476 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

Agneto – pangase, úhoře i žraloka chápu – ale proč nemáš ráda chobotnici?
😉

před 3479 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
cochee

Chobotnici asi vyloučila pro jistotu, protože to není ryba (otázka zněla na ryby), to ani ten žralok, když to vezmeme přísně zoologicky. Mě zas zaujali bulharští důchodci. Proč ne třeba zimbabwští?

před 3479 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Agneta

Prosímvás vy dva vtipkaři – chobotnici a šneky bych fakt ani nechtěla zkusit:DDD
Mě stačil žralok. Gecco vzpomínáš – na Islandu…? To sis taky dal, co?:DDD

před 3477 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

Asi jsi byla v jiné výpravě…
Já jsem k tomu žraloku v ´garáži´ jen přičichnul – a už jsem ´mazal´ proti větru…
😉

před 3476 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
pusinka50

Šneci jsou v dobré rybí restauraci, třeba na bilinkovém, másle, fakt výborní. Jakože chobotnice bych v životě nejedla a ani ostatní mořské potvory mě nelákají. Nebo je spíš neumím upravit, aby to nebyl bletbajs bez chuti a zápachu.

před 3477 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

V Zimbabwe jsou důchodci?
😉

před 3479 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
cochee

No moc jich tam asi nebude, páč ještě před důchodem jich většina umře, ale to nás čeká taky 🙂

před 3478 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek