Avatar uživatele
Dlostev

Co mít doma stále k jídlu, co by vydrželo aspoň týden, abych nemusel stále do obchodu?

Zdravím, občas se mi doma nastane situace, že pokud nejdu delší dobu do obchodu, tak doma nemám nic, čím bych mohl, dá se říci ,zahnat hlad. Proto bych se Vás rád zeptal, co se vyplatí mít stále doma nebo v lednici. Problém je hlavně v pečivu, mám lednici plnou věcí, ovšem většina věcí je možná jíst jen s pečivem a to, když se nedostanu třeba dva dny do obchodu, proste není, a tak by mě zajímala třeba nějaká vaše alternativa. Co trvanlivého mít pořád doma, čeho se lze najíst a vydrží bez problému alespoň ten týden? Předem děkuji za tipy.

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Muso, Altair-AC před 2720 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Jak jsi sám napsal, nejdůležitější je mít doma pečivo. K tomu se dá jíst prakticky cokoliv. Mívám v mrazáku okolo tuctu rohlíků, které si můžu kdykoliv vyndat a rozpéct nad opékačem topinek.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
planetka04

V mražáku rohlíky nebo nakrájený chleba (ani jedno nerozmražuji v mikrovlnce, je to pak jak gumové). A nějaké suchary (Knuspi ap.). A už se mi kolikrát nechtělo tak moc nakupovat, že jsem si radši nějaké pečivo upekla 😉

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
cochee

Suchary a podobné výrobky (knäckebrot). Můžeš zkusit i pečivo zamrazit, máš-li mrazničku.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Radius

My máme doma v mrazničce pizzu (koupená, mražená). Na chatě konzervu Párek s fazolema, lečo a nějaké párky v konzervě a paštiky, je to jistota.

Upravil/a: Radius

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
still

Různé druhy vloček, cereálíí, sušené mléko, sušené i normální ovoce, rýži, fazole, suchary, polystyren, zavařeniny a konzervy všeho druhu: houby, maso, zeleninu, ovoce… Pro návaly hladu slouží čínské polévky, pro klid duše jich musí být v polici alespoň 30.
Mám plnou spíž, kdyby třeba byla válka, nebo tak něco :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
xxx3

tak i chleba se dá doma upéci čerstvý. Není to ani moc těžké – buď použít připravenou směs, nebo si to umíchat sám.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
nyjono

Pečivo pizza nebo něco uzenin (párky jsou v pohodě) v mrazáku, rýži, těstoviny a pár konzerv. Masové, lečo (lepší je domácí), omáčky na špagety. Trvanlivé mléko. Sušené masové torteliny také dlouho vydrží.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Heldinka

Já doporučuji pečivo nebo cereálie :-*

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Zmražené pečivo (chleba, rohlíky a pod.) v mrazáku. Ty rozpéct, případně topinky. Pak, pokud jde o maso a zeleninu, zmrazené polotovary, nebo konzervy a kvalitní klobásy a sýry. Pokud jde o přílohy, pak mražené (hranolky)-usmažit a suché (těstoviny, rýže)-to nutno uvařit, ale to je „brnkačka“. Pak opět polotovary (špecle, pizza)-ohřát, rozpéct.
Takže pokud nejde o jednoduché uvaření, tak hodně využívat mrazák, víceúčelovou mikrovlnku a polotovary.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pusinka50

Chleba i rohlíky mám v mrazáku. Chleba rozdělím po 2 krajíčkách (= 1 porce pro mě) do mikrotenových pytlíků. Každý den (nebo večer) preventivně vyndám z mrazáku 1 balíček a jím pořád čerstvý chléb. V mikrovlnce chleba nerozmrazuji, rohlík občas ano, ale jen několik sekund nebo ztvrdne.
Doma můžeš mít, mimo toho, co už bylo napsáno, třeba krabici se 4 porcemi ochucených ovesných vloček, jablko se skořicí, či s meruňkami atd. Jen zaliješ vařící vodou a necháš pár minut v misce bobtnat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Nouzově: spousta konzerv, vcakuovaná šunka, uzeniny, sýry termizované, tvrdé, sem tam tavené (pomazánky).
V obchodech je i mnoho hotových chlazených jídel (datum spotřeby týden, 14 dní)
Těstoviny, rýže, luštěniny, obiloviny, kaše.
Proteinové kaše, obilninové – instantní (ovesné,pohankové rýžové, ječné apod. Ochucené i k dochucení..
http://www.zdra­vyzivot.com/in­stantni-kase/?utm_sou­rce=sklik&utm_me­dium=cpc&utm_cam­paign=S+-+Kase+-+druhy&utm_con­tent=Instantni+ka­se
ww.lekarna-gabriela.cz/zbo­zi/3395259/ka­se-proteinova-bananova-65g?utm_source=sez­nam&utm_medium=cpc&ut­m_campaign=5199434927­±+Produktové+in­zeráty&utm_con­tent=Kaše+pro­teinová+banáno­vá+65g V Rosmanu za 15 Kč, banánová, jahodová (dosladit, dochutit čerstvým či sušeným ovocem, chia semínky /nabobtnat/.).

http://www.zdravi-nemoc.cz/jsou-instantni-ovesne-pokrmy-zdrave

Tmavé pečivo/žitné je jedlé několik dní i týden (lámankový chléb, dřevorubecký a světlý podmáslový je dobrý i 5. den. Z každého chleba můžete opéci topinky.
Arabský balený chléb (placky) má dobu spotřeby až měsíc..
Balený toustový chléb, světlý i tmavý, malé a velké balení má delší dobu trvanlivosti (datum uvedeno na obalu)..
Pečivo v mrazáku je vždy k mání.
Knedlíky jsou též na několik dnů, opečete s vejcem + zeleninový salát. apod.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lurius

http://www.ko­sik.cz/

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jiri Linhart

Mas li vetsi,treba suplikovej mrazak,davej veci i pecivo do mrazaku. Cpu tam i chleba a kdyz rozmrzne,je jak donesenej z kramu. Taky nejsem zastancem kazdodenniho nakupovani. Takze,klidne tyden do kramu nemusim.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
richardad

To je špatná otázka. Právě lidi jako vy by neměli trčet stále doma. Dlouho čerstvá vydrží jablka, mrkve, pomeranče a banány. Ze zeleniny kedlubny, brokolice, květák, celer, petržel, brambory. Pak vejce, máslo, sádlo. Rýže vám vydrží úplně dlouho. Je to moc dobré.
Dlouho vydrží i čerstvé a kysané mléko, ovesné vločky a špenát na kaši.

Upravil/a: richardad

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Radius

Na chatě máme také (od OTMA) hotovou omáčku Boloňská s masem, je to ve skleničce výšky asi 12 cm a jsou to 4 porce, je to hnědé a jsou v tom kousky masa. Stačí to otevřít, přihřát a může se to jíst s chlebem nebo rýží a podobně. Je to jistota.

před 2696 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek