Proč se jídlo ohřívá natolik, že např. polévka vře? Stejně se pak
musí foukat, aby ji člověk spolkl.
Nestačilo by jej ohřát na teplotu lidského těla, možná něco
málo víc?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 5Pro koho je otázka zajímavá? Alesh, briketka10, marci1, da ny, gecco před 3249 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
tak jsou v tou podle mě dvě věci:
8Kdo udělil odpovědi palec? gumiczud, quentos, Drap, redy, briketka10, cochee, JájsemRaibek, gecco
před 3249 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud mám takové jídlo ze včera, ohřívám to většinou v mikrovlnce na teplotu akorát ke konzumaci, ale třeba tři-čtyři dny starou polívku nebo omáčku nechám raději přejít varem, co kdyby tam bylo něco pomnožené. Nemluvím samozřejmě, když to je zkyslé, tomu už ani var nepomůže
4Kdo udělil odpovědi palec? ReHu, Alesh, briketka10, JájsemRaibek
před 3249 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já mám rád jídlo spíše teplejší, takže ohřívám do varu –
navíc se zchladí už jen naservírováním (talíře nahřívám jen pro
některá jídla – typicky ryby, jehněčí, běžně se mi nechce)…
😉
3Kdo udělil odpovědi palec? Alesh, briketka10, JájsemRaibek
před 3249 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
aby to bylo k žrádlu a nedostal žaludeční vředy
3Kdo udělil odpovědi palec? JájsemRaibek, briketka10, marci1
před 3249 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jídlo neohřívám. Vařím vždy čerstvé. Pokud někdo uvaří jídlo a počítá s tím, že si jej potom ohřeje, tak nejlépe jídlo co nejrychleji zchladit.
2Kdo udělil odpovědi palec? JájsemRaibek, da ny
před 3249 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
„Kvůli vředům na žaludku“.
Např.zkuste si uvařit rýži z varných sáčků a vmíchat do toho neohřátý polotovar konzervy s gulášem, tímto způsobem se stravujte asi týden a pochopíte.
2Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, JájsemRaibek
před 3249 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ze zdravotního hlediska není třeba uvařené jídlo ohřívat a už vůbec
ne přehřívat.
Nemá se hltat ledové z ledničky a horké také ne. Pokoijová teplota
stačí ;)
Zde jsou potraviny, které je nebezpečné ohřívat (např. brambory, kuře
atp.)
http://ceskozdrave.cz/opakovano-ohrivani-7-jidel-varovani/
Upravil/a: da ny
0
před 3249 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
aby nebyl studeny :D ono by melo spravne mit tech 65–70 stupne dle nejakych hyg. vyhlasek…taky nechapu ze nekde to jeste prihreji v mikrovlnce a ma to 99 stupnu a musite 10 minut cekat :) zalezi take na restauraci.....levna…ne vzdy dobra :)
ted me napadlo, kdyz je ohrivani nekterych jidel nebezpecne…jak sdilela uzivatelka viz. nize…jak je to s tim, ze nektere restaurace stejne udelaji vecer polevku, gulas a je to druhy den na obed…to same zmrazene veci, prece take ohrivame.....a jaktoze tedy nejsme jeste mrtvi ????
Upravil/a: HonzaK
0
před 3246 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Marci, ale některé jídlo není čerstvé dobré, chuť se rozvine až „rozležením.“ Třeba takový guláš nebo mnoho omáček; například čerstvě udělaná česneková omáčka je, nebojím se napsat, celkem hnusná.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |