Panenka je vepřová svíčková.Nevím proč se říká svíčkové svíčková,tak jako nevím proč se panenské říká panenka,ale jedná se o stejný sval.Vlastně na každé straně,takže prase má dvě panenky a hovězí kus také dvě svíčkové.Nejkvalitnější kus minutkového masa,které se dá nejsnáze špatnou úpravou pokazit,ale když se zadaří,je moc ňam! Dobrou chuť! :D
0 Nominace Nahlásit |
Panenka je přesně daný druh masa.
Vepřová proto, že je z vepřového 😉.
Více net – maso panenka.
0 Nominace Nahlásit |
Vepřová panenka neboli vepřová panenská svíčková je jedním
z nejméně tučných vepřových mas. Je křehká, neobsahuje moc tuku, a
tudíž je lépe stravitelná. Panenka se nejvíce hodí na minutky nebo na
pečení. Nejdůležitější je pohlídat čas přípravy, jelikož se jedná
o libové maso. Při delší době pečení se nám vysušší.
Sice je dražší jak vepřová kýta či krkovice, ale chuť masa je zcela
odlišná.
Toto maso se nachází podél páteře,dle obrázku v odkaze je to číslo
9
http://bedrunka.unas.cz/recepty/vepr.htm
0 Nominace Nahlásit |
Panenka , neboli svíčková je libový sval , který roste ve vnitřní dutině každého jatečního zvířete . Od kýt směrem dopředu je na hřbetu všech těchto zvířat kotleta, a z opačné strany kosti /vevnitř/ je panenka.
0 Nominace Nahlásit |
http://reznictvi-sefrhans.webnode.cz/reznictvi/neco-o-mase/veprove-maso/ tady to máte všechno hezky pohromadě i s obrázkem :)
0
před 4664 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |