Proč se užívá termín ( co znamená ) svíčková ( na smetaně ). Proč svíčková ???
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5377 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
svíčková je to pro to, protože se tam používá hovězí maso, kterému se říká svíce, je to nejlepší z hovězího masa a používá se na pravý tatarský biftek nebo na steaky… nejsem kuchařka,ale tohle si myslím
0 Nominace Nahlásit |
Kdysi,když se stali z učňů tovaryši,tak jim byla vystrojena slavnostní
hostina.A při svíčkách. To je velmi stručný popis,vysvětlení.
Bylo to,tuším,v za Rak.Uherska.
Vždy právě to jedno a to samé jídlo,spec. pro tuto příležitost.
0 Nominace Nahlásit |
Tzv. "svickova"se nepripravuje z masa-svíce-ani puvodne(viz recepty,gastronomie)
Michal : svice se nikdy nepouzivala..
0
před 5376 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
To je odvozeno od druhu masa:svíce je maso od páteře na tzv.Svíci = svíčkovou.A už ten název zůstal i když se používá zadní hovězí,nebo dokonce přední.
0
před 5376 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |