Drahé hospodyňky. Můžete mně prosím vysvětlit rozdíl mezi kvalitou,
určením, původem atd., rýže dlouhozrnné a kulatozrnné. Proč se
ptám?
Mojí větší polovičkou jsem byl před jejím odjezdem na návštěvu dcery
požádán, abych koupil kulatozrnnou rýži. Ke svému údivu a se
skřípajícími zuby jsem tento produkt objevil teprve ve třetím marketu a
ani cena nebyla zrovna křesťanská.
Proto pro klid své duše prosím o vysvětlení v čem vlastně spočívá
půvab této obilniny – dodnes jsem si myslel, že rýže je prostě stále
ta samá rýže.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? anonym, annas, kablik, flodur před 5071 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Já kupuji kulatozrnnou rýáí na sladký nákyp, je opravdu mazlavá, a
proto dobře drží pohromadě. Používají ji víc Číňané, protože se
lépe nabírá hůkami. Je drahá, máte pravdu.
Ale jinak kupuji rýži parboiled, která se nerozvařuje a má o něco víc
minerálů než rýže obyčejná.
Doplňuji:
Přehled druhů rýže:
http://www.variskvalitne.estranky.cz/clanky/zajimavosti/nekolik-uzitecnych-informaci-o-ryzi.html
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
kulatozrnná rýže je hladká a po uvaření je lepivá azrnka drží
pohromadě je moc dobrá, ale v naší české kuchyni není moc rozšířená,
hodně se vaří s čínskými jídly,kdo si ji oblíbí jinou už nechce,je
totiž chutnější jakoby čťavnatější a má víc vitamínů
Doplňuji:
Dopním tímto odkazem kde si přečtete zajímavosti o rýži
http://www.epuls.cz/vyziva/946-vyznejte-se-v-ryi
Upravil/a: hanulka11
0 Nominace Nahlásit |
Ani tady nejsou všechny druhy,dříve to bylo jednodušší co?Řeklo se kup rýži a nebylo co řešit,jen to, v jaké jakosti!
Zdroj: http://clanky.vareni.cz/druhy-ryze/
0 Nominace Nahlásit |
Čistě laicky řečeno rýže se dělí podle toho co z ní chceme uvařit.Já dávám přednost parboiled,protože se nelepí a nerozváří jako běžná rýže.Kulatozrnná je vhodná na nákypy a italská rizota,protože jak už psaly kolegyně se lepí a proto je vhodnějsí.Pak jsou také k dostání speciální druhy na sushi a jiné japonske speciality,ale to člověk při koupi dost prohne.Na našem trhu jsem narazila jasmínovou,natural,indiánskou,basmati.
http://www.susi.cz/?patro=7&skupina=897
Obyčejná rýže jak si ji pamatuju z dětství v kilovem balíčku se nedá jíst,chtěla jsem ji uvařit,ale byla nechutná,navrchu rozvařená,uvnitř tvrdá.
0 Nominace Nahlásit |
Dlouhozrnna nebo kulatozrnna,to je stejne vsechno jen jakoby ryze vhodna tak na nakyp. Kupte jednou Thajskou jasminovou ryzi v hypermarketu nebo u čongů a nebudete chtit uz jinou…
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |