Avatar uživatele
Meggie2

Čím nejlépe zahušťovat omáčky, aby to bylo nejzdravější?

Zajímavá 0 před 1009 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Viktorie II.

Záleží co vaříš. Třeba zelí se může zahustit bramborem, nebo rozmixovanou zeleninou

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Malvína

Hraškou.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
paul1

Nastrouhaný starší chleba.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Zeleninou. Některé vůbec. Někdo používá Hraškou, mně nechutná (pachuť hrachu)..
Kaloricky je to téměř prašť, jak bouchni. Pokud se chcete vyhnout bílé, pšeničné (méně zdravé) mouce a jíšce z ní, lze použít jiné.
Jako záklechtka: rýžová mouka poslouží podobně (polohrubá/hladká), nepřidá pokrmu pachuť. Podobně bramborová moučka nebo kukuřičná. Pvesná mouka, žitná mění chuť (do guláše dobrá). Bramboračku a jiné mouky: přidat na počátku jemné ovesné vločky. ta se dobře rozvaří. Do některých omáček/polévek se může nastrouhat a rozvařit brambor.
Jindy lkze zeleninovou polévku jen rozmixovat, ničím nehustit (dýně, mrkev. hrášek/hrách, květák, cuketa apod. Zeleninu je možné udusit, rozmixovat/pro­pasírovat a přidat do polévky/omáčky.
Guláš – nastrouhat, rozvařit chléb. I brambor.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek