Dobrý den chtěla jsem se optat já mám pracovní úraz.Jak to je se zaměstnavatelem jak mi má platit pracovní úraz . Já jsem v PN už od 22.srpna a něco mi platí sociálka a nic zaměstnavatel a já jsem měla ten dojem ,že to je tak ,že když mám pracovní úraz ,že mám pobírat 100% což znamená tolik kolik si vydělám měsíčně kromě příplatku a tak a na konci PN mi doplatí zpětně pojistku od zaměstnavatele.A vlastně já jenom teďkon pobírám jen od sociálky a nevím jak to bude pak ,když ukončím PN jak to bude vyplacený a jestli budu mít těch ubec 100%. Děkuji za ochotu a za odpověď
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? ivzez před 4008 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Pracovní úraz se (ne)stává, nevyplácí se.
Vyplácí se bolestné a odškodnění, případně další nároky.
V době pracovní neschopnosti Vám v prvních 21 dnech náležela náhrady mzdy za nemoc od zaměstnavatele a od 22. dne nemoci nemocenské (vyplácí OSSZ).
Doplatek rozdílu mezi nemocenským a průměrnou mzdou je plněním pojišťovny zaměstnavatele z povinného úrazového pojištění.
Pojišťovna plní až po skončení léčby (ne hned po skončení
neschopenky).
Po dodání veškerých podkladů mápojišťovna lhůtu 60 dnů,
ale v obtížnějších případech to může trvat 90 i více dnů.
V případě dlouhodobé pracovní neschopnosti můžete zaměstnavatele zkusit požádat o jednorázovou nebo opakovanou zálohu.
Ale moc šancí tomu nedávám: Zaměstnavatelé mívají obavy, že jim pak pojišťovna všechno nevyplatí. (Např. Kooperativa je známa tím, že se snaží plnění co nejvíce krátit.)
Kromě bolestného a odškodného budete mít nárok i na úhradu nákladů účelně vynaložených v souvislosti s léčbou. Vyžadujte a uchovejte potvrzení o platbách u lékařů, v lékárnách, potvrzení o doplatcích za léky, jízdenky z cest k lékařům, na rehabilitaci, …
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
Považuju,nejsem jediná,kdo vkládá podobné odkazy,ve kterém se na svou otázku odpověď dozví,pokud si odkaz řádně přečte.Informací je v něm dost,ale nelze brát na všechno stejný mustr.