Avatar uživatele
zjentek

Mohl by to být docela dobrý salát?

Okurkový salát z okurčiček ze zahrádky, ovšem k nálevu by se použila voda z kysaného zelí (kříst), případně ještě dochutit (soli a octa by zřejmě více nebylo třeba).

Volná diskuze, názorová přestřelka (jak s oblibou se zde uvádí- přetřes).

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone před 130 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
cappuccino

Nac vodu z kysaneho zeli? Podle me se k okurce vubec nehodi! Dej radeji lzici zakysane smetany nebo bileho jogurtu a trochu kopru.
Jinak prodavaji hotovou zalivku z Balsamika v male lahvicce. Staci par kapek a salat ma exotickou chut!! A vydrzi dlouho, protoze staci opravdu par kapek.
Ja pridavam i 2 lzice olivoveho oleje.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Chutě by mě nepasovali. Raději zůstanu u klasiky.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Zeleninový salát snad nejde zprznit. Zvláště někomu, kdo při loupání brambor (cibule, česneku, zeleniny obecně) hnedka alespoň jednu sežere. Miluju syrovou zeleninu (zato nemusím moc vařenou). 😉

Nwm, jestli by to byl nějaký vrchol gastronomie, ale já bych to zblajznul na počkání. I když mi přijde ten lák z kys. zelí prznit ředěním trochu škoda (je to MŇAMKA, když nějaká baba mnou nahnaná otročit do kuchyně [zpravidla výhružkami, falešnými sliby aj. motivací] lák z kys. zelí omylem VYLIJE do odpadu [místo do hrnečku k mé pozdější labužnické konzumaci] – to pak není obvyklé vzteklé bublání a mrmlání, nýbrž první stádium BOUŘKY! 😉 ).

BTW – křís je snad ta plíseň, která se může při kvašení na povrchu objevit, ne? 😉

Je to prostě o tom, kdo co má rád. Já rád slané, kyselé, hořké a ostré. BTW – zkus někdy dát do zeleninového salátu ŠŤOVÍK! Tedy… když budeš mít VELKÉ štěstí a nějaký najdeš. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elkon

Místo psaní si to můžeš vyzkoušet. A uvidíš hned.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek