Odpoveď byla označena jako užitečná
Vzhledem k tomu, že je plný cukru, tak může.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit |
Za určitých podmínek se na něm může objevit plíseň nebo může zkvasit. Znamená to buď nekvalitní med nebo špatné skladování.
Našla jsem tohle:
Med obsahuje velice málo vody (12–22 %). Má proto tendence natahovat vlhkost
ze vzduchu. Pokud med necháme na vzduchu, mohou se na povrchu začít množit
kvasinky. To může způsobit zkvašení a zkažení medu. Čím méně vody med
obsahuje, tím je kvalitnější. Nízké procento vody v medu zabraňuje díky
osmolýze množení všech známých druhů bakterií a kvasinek. Dá se tedy
říci, že opravdu kvalitní med je sterilní.
Více si můžeš přečíst tady:
http://prodej-medu.jednim-klikem.cz/kvalita-medu.html
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit |
ano, když použiješ špinavou lžičku
a zavřeš sklenici tam se vytvoří
bakterie a plíseň je na světě :
• Pozor na znečištění medu v průběhu zpracování! Zejména staré a
nevhodné nádoby (konve, síta i medomet) mohou být zdrojem bakterií.
Zjistěte si původ medu a vybavení včelaře.
• Med nemívá „příbalový leták“. Pokud by jej měl, určitě by na
něm v dnešní době stálo: „Léčbu konzultujte s vaším lékařem nebo
lékárníkem!“ :
http://www.vcelky.cz/med.htm
Doplňuji:
ona stačí i znečištěná sklenice, nebo víčko..
Upravil/a: briketka10
0 Nominace Nahlásit |
Dobrý a kvalitní by neměl, ale čím dál častěji se používá stále více a více náhražek, takže ano, může. Není to vždy jen cukr.
0 Nominace Nahlásit |
Slyším poprvé a nikdy se mi to ještě nestalo ale jak se
říká…možné je všechno…
Léčivé účinky medu při každodenní konzumaci http://biolekar.cz/10-duvodu-proc-jist-med-kazdy-den/
Drap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 606 | |
zjentek | 573 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |