Avatar uživatele
zjentek

Pokud zamrazím máslo měsíc před expirační lhůtou a po roce ho rozmrazím, pak začíná běžet expirační lhůta jeden měsíc?

Podle expiračních údajů na obale se tou dobou bude máslo tvářit jako 11 měsíců prošlé.

@eklon: Čili až ho tehdy rozmrazím, bude již po expiraci, tzn. taky prošlé, nepoužitelné?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Syd před 143 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
led

Bude už po oficiálnej expiračnej dobe, teda aj bez záruky na kvalitu a nezávadnosť. To však neznamená, že musí byť závadné. môže a nemusí, zaleží od podmienky spracovania a skladovania. Možno si mnohí z vás pamätajú zo spomienok starých rodičov, ako dlho napríklad skladovali masť (na dedinách) v podzemných jamách počas vojny.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Ano, nikdo nemůže vědět, jak a na jak dlouho ho zmrazíš.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
elkon

Chemickou reakci nezastavíš.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

To, že je prošlé, ještě neznamená, že bude zkažené a nepoužitelné.
To že jej zmrazíš výrazně zpomalí jeho stárnutí. Ale nezastaví.
To že jej zmrazíš jej ale (alespoň podle mých měřítek) zničí. Jsou lidé, kterým to nevadí. Ale já čerstvé máslo obvykle mažu na čerstvé pečivo a zmražené máslo ani zmražené pečivo mi moc nejede, (že je máslo prošlé o týden mi vadí výrazně méně než jeho zmražení a rozmražení – alespoň pokud bylo zabalené a rozumně skladované)

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Syd

Jo a pokud se při zmrazování/roz­mražování oddělí voda od tuku, doporučuju vodu odlejt, protože v tý se budou bakterie množit, zatímco v tuku ne.

Avatar uživatele
Syd

Co se zdravotní závadnosti týká, řekla bych že ano. Co se kvality týká, nebude už tak dobrý jako by v mrazáku nebylo. Jestli ho nestíháš spotřebovat, doporučuju ho nakrájet a vyndavat si menší části. Když upeču chleba/buchtu, nebo koupim čerstvý pečivo, strkám to rovnou do mrazáku a pak si vyndavám jen co sním hned, nikdy ne do zásoby.

Nový příspěvek