Avatar uživatele
Monyszek

Čím zahustit krém?

Mám krém,který se skládá z jogurtu (např.Holandia) a pomazánkového másla. Problém je,že je poněkud řídký,nějaké tipy jak krém zahustit?Potře­bovala bych ho hustější,abych mohla sáčkem s trubičkou stříkat různé tvary.
Doplňuji:
Krém mám na dort..nebo..bylo by jej možné zahustit krémovým práškem?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4211 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
iceT

Použít želatinový ztužovač,je bez chuti a zápachu,stojí kolem 20 kč,ale určit si množství musíš sama,ten jeden sáček je asi na 700 g hmoty.Jinak lze taky použít plátkovou želatinu,ale s tou nemám žádné zkušenosti.
Šlo by taky uvařit velmi hustý puding,jen z poloviny mléka,uvedené na sáčku pudingu,nechat vychladit,hodně dobře vyšlehat,úplně dohladka,a pak po částech vešlehat ten krém co už máš. Ale před použitím vychladit,pak se s tím líp dělá,ale nevím na co ten svůj krém máš.
Doplňuji:
Pokud použiješ ten ztužovač,bude to dobré.S práškem nemám zkušenost,ale i ten puding bude dobrý.Krém sice nebude tak lehký jako z jogurtu a pomazánkového másla,ale taky to půjde.
Já dělávám krém z másla Zlatá haná,vyšlehám s cukrem a smíchám právě s tím pudingem.Krém pak není tak tučný a puding se dává,aby bylo krému víc.Lze použít i jiné příchutě než klasický vanilkový,Třeba karamelový puding je hm,moc dobrý.

Upravil/a: iceT

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
tatanka

Dle mého je chyba ve složení. Jogurt je příliš řídký, vyzkoušej do něj před přidáním másla nakapat čerstvou citronovou šťávu, měl by zhoustnout a po přidání másla pořádně vychladit.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
cochee

tatanka: myslím, že nemáš pravdu, Hollandia konkrétně je poctivý jogurt vzniklý tak, jak má jogurt vzniknout, bez zahušťovadel a podobných srágor, dá se „krájet lžící.“

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek