Mám krém,který se skládá z jogurtu (např.Holandia) a pomazánkového
másla. Problém je,že je poněkud řídký,nějaké tipy jak krém
zahustit?Potřebovala bych ho hustější,abych mohla sáčkem s trubičkou
stříkat různé tvary.
Doplňuji:
Krém mám na dort..nebo..bylo by jej možné zahustit krémovým práškem?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4180 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Použít želatinový ztužovač,je bez chuti a zápachu,stojí kolem
20 kč,ale určit si množství musíš sama,ten jeden sáček je asi na 700 g
hmoty.Jinak lze taky použít plátkovou želatinu,ale s tou nemám žádné
zkušenosti.
Šlo by taky uvařit velmi hustý puding,jen z poloviny mléka,uvedené na
sáčku pudingu,nechat vychladit,hodně dobře vyšlehat,úplně dohladka,a pak
po částech vešlehat ten krém co už máš. Ale před použitím
vychladit,pak se s tím líp dělá,ale nevím na co ten svůj krém máš.
Doplňuji:
Pokud použiješ ten ztužovač,bude to dobré.S práškem nemám
zkušenost,ale i ten puding bude dobrý.Krém sice nebude tak lehký jako
z jogurtu a pomazánkového másla,ale taky to půjde.
Já dělávám krém z másla Zlatá haná,vyšlehám s cukrem a smíchám
právě s tím pudingem.Krém pak není tak tučný a puding se dává,aby bylo
krému víc.Lze použít i jiné příchutě než klasický vanilkový,Třeba
karamelový puding je hm,moc dobrý.
Upravil/a: iceT
0 Nominace Nahlásit |
Dle mého je chyba ve složení. Jogurt je příliš řídký, vyzkoušej do něj před přidáním másla nakapat čerstvou citronovou šťávu, měl by zhoustnout a po přidání másla pořádně vychladit.
0 Nominace Nahlásit |
tatanka: myslím, že nemáš pravdu, Hollandia konkrétně je poctivý jogurt vzniklý tak, jak má jogurt vzniknout, bez zahušťovadel a podobných srágor, dá se „krájet lžící.“
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1703 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 916 | |
iceT | 628 | |
da ny | 605 | |
zjentek | 572 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |