Avatar uživatele
_Lucka_

Jak dlouho vydrží uvařené maso či těstoviny v lednici?

Chci si uvařit na několik dní dopředu. Osmahnout kuřecí maso, přidat uvařené těstoviny, zkrátka udělat si takové saláty. Jak dlouho to v lednici vydrží?

(Bohužel nebudu mít možnost sporáku, jinak bych si maso připravila vždy v ten den,..)

Zajímavá 0 před 2378 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
zjentek

Čtvrtý den bych to nejedl. Prvé dva dny jsou v pohodě, třetí den bych to bez problémů risknul za předpokladu, že po celou bobu nebyla teplota v lednici vyšší než max 8–9°C… ale čichnul bych si k tomu! ;)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Úzkým článkem jsou těstoviny, ty běžně vydrží tak 3 dny, pokud máš zónu „nula“, tak i déle, O něco taky prodlouží životnost vakuové balení, nebo aspoň vzduchotěsné klip boxy. Zmrazit těstoviny nelze.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Saláty jsou „choulostivé“, zvláště pokud se přidá zelenina a hlavně syrová cibule.
Tři dny a dost :) Jak píše zjentek, ani já bych to čtvrtý den nejedla.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dalid

doporucujem zabalit kazdu surovinu zvlast, cestoviny zjest ako prve a zbytok masa vydrzi dlhsie. Pozor na listovy salat, po dvoch dnoch som mal hrozne zaludocne problemy.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

zjentek: fakt 8 až 9 st.? To se mi zdá strašně moc! Já si udržuju tak kolem 4 st., už dávno jsem zjistil, že ta trocha více elektřiny za to stojí. Spotřebu jídla mám jako singl malou, ale i tak si nemůžu dovolit vyhazovat jídlo.

před 2378 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

Jo, mám na osm a tomu jsem léty nějak došel. Třeba, že řapíkatý celer, zázvor apod. se začne pomalu scvrkávat až tak po třech týdnech i bez vlhkýho ubrousku, okurky, citrony apod. si při této teplotě v lednici lebedí, i když tam vlastně nemají co dělat, drinky a nápoje se dají konzumovat okamžitě (bez problémů s polykáním), i když studené jsou teda fest a zkažené jídlo? Nepamatuji!!! Základem všeho je udržovat lednici v takové kondici, aby uvnitř neřádily plísňové spory, hnilobné bakterie a jiné patogeny. Po eventuálním výskytu NEPRODLENĚ preventivně „sterilizovat“ lednici! ;)

No a pak je druhá možnost, že mně špatně ukazuje teploměr a to si raději prověřím, i když u Electroluxky nepředpokládám ;)

před 2377 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek