Avatar uživatele
jirka F

Máte rádi tatarák nebo ne ?

Já teda ho ani náhodou nejím nechutnal jsem ho ale když jsem slyšel o tom že když se špatně udělá že se tam vytvoří boubel tak to radši nejím

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? hanny 2, redy, briketka10, marci1, anonym, gecco před 3443 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Jasně – nejlepší je hovězí…*) – Jirko, až jednou ochutnáš, budeš se sám sobě divit, žes neochutnal dřív…
Ale občas si dělám i z uzeného lososa…**)
___
*) strašení tasemnicí – pokud máš maso z legálního chovu a legálně bourané, je opravdu jen strašením – maso podléhá veterinární kontrole
**) Marci1 – ale zase hrozí samonelóza
😉

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Mám ho rád. Děláváme si ho tak cca 1× za měsíc.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
marci1

Mám ráda tatarák. Dělám si francouzský tatarák z lososa a tasemnice nemá šanci ! 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
tony2412

tatarák mám rád z pravé svíčkové,nesmím ho mí ale moc často,on se docela přejí,i na jednu dávku mi stačí tak 5 topinek,víc asi né…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
NelieM

mňam, mňam, mám moc ráda. Děláme ho doma, i v restauraci si dávám. Ale jen v ověřené :)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanny 2

Tatarák mám ráda a z hovězí svíčkové taky carpaccio -
http://www.obraz­ky.cz/?q=carpac­cio%20z%20hov%­C4%9Bz%C3%AD%20sv%C3%AD%­C4%8Dkov%C3%A9&fu­lltext&mm=2#ut­m_source=sear­ch.seznam.cz&ut­m_medium=hint&ut­m_term=carpac­cio%20z%20hov%­C4%9Bz%C3%AD%20sv%C3%AD%­C4%8Dkov%C3%A9&ut­m_content=obraz­ky

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Já ho zbožňuju.K tomu pivko a není co dodat.
http://www.od­povedi.cz/sear­ch?q=tatar%C3%A1k

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Já ne, to ani omylem :-O

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Agneta

Jen mě nestraš – to bych se zbláznila…jsem vegetariánka…možná mě to ještě čeká: spadne letadlo v Tatarstánu…a nic jiného než tatarák tam mít nebudou: ►dobrou chuť!◄
Má vlastně taky takovou mrtvolnou chuť jako ty nekvalitní konvenční uzeniny?
Ty totiž znám …:DDD
Když červené maso – prosím, nic proti – ale jen čerstvé, nezkažené*.

*)a to je ten největší problém

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ReHu

Nemohu říct, že vysloveně ráda, ale občas si ho dám s chutí.
Když víš kde, tak je riziko zcela minimální.
Dám si po něm malou plzeň, posedím, poklábosim a jedu domů.
Z lososa jsem měla poprvé před cca 12 lety a ten je také úžasný. Jen k němu doporučuji opečený toustový chléb. Na rozdíl od běžné topinky, která je skvělá ke klasika tataráku 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Luxx

tatarák do mně nikdo nedostane ani heverem

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Claresh

Tatarák pouze a jenom v restauraci. Je s tím moc práce, vubec si nedokážu představit jak „škrábu“ maso. A umlít ho, to by mi pan Pohlreich dal 😁

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
briketka10

Agnetko

on se dochucuje, aby neměl tu mrtvolnou,
chuť, jak píšeš víš každý si do něj přidá co
chce jukni na obrázek :
http://www.hos­pudkaupetra.cz/si­tes/default/fi­les/images/04_ta­tarak.preview­.jpg

před 3443 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
marci1

Ad „gecco“ : Já si myslím, že dnes už asi neexistuje opravdu zdravá potravina, která by neobsahovala něco „zlého“ a nebo která nemá v sobě něco „zrádného“. Musíme jen doufat, že nás to mine. Normální hovězí tatarák si dám také, ale jen velmi zřídka ( ale chutná mi ). 🙂

před 3443 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

😉
Tělo má jít do hrobu zhuntovaný – tak aspoň ať to chutná…
😉

před 3443 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Agneta

tak tos mohl slyšet jen od arygnoka…:DDD

před 3443 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
gecco

Agneto – mám dojem, že je z Vesničky střediskové, ale slýchával jsem to už i dřív…
Je to ´svatá pravda´…
😉

před 3443 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
jáára

přesně. přece nechcete umřít zdravý

před 3443 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
marci1

Přece se nebudeme „stresovat“. Vše se má jíst v rozumné míře. 🙂

před 3443 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek